Избухва страшна война: Кралицата ще съди Меган и Хари

Тежкият период за британското кралско семейство, породен от някои трагедии, както и от провокациите на Меган и Хари, продължава. И въпреки тежките обвинения и непрестанни нападки от страна на херцозите към членовете на фамилията, кралица Елизабет Втора дълго време запазваше мълчение и проявяваше великодушие, но явно както бихме казали по народному, чашата вече е преляла и Нейно Величество няма никакво намерение да остави ситуацията в сегашния ѝ вид.

Ако до днес Меган и Хари сипеха критики безнаказано към кралското семейство, то оттук нататък ще трябва да бъдат много по-внимателни с изявленията си, а принцът вероятно ще се наложи да преосмисли какво ще напише в книгите, за които е сключил сделка за милиони.

Тази сутрин научихме, че Елизабет Втора вече се е консултирала с юристи с цел предприемане на действия срещу херцозите на Съсекс. И въпреки че до момента тя единствено е отговаряла с добро на нападките им, сега е твърдо решена да разреши веднъж завинаги всички пререкания в съда. Официалната причина за завеждането на дело е "клевета и нееднократни нападения", каквито наистина не липсваха в медиите покрай шокиращите изявления на Меган и Хари. Едно от доказателствата, които ще бъдат използвани срещу тях, ще бъде и интервюто им пред Опра Уинфри, което получи номинация за награда "Еми".

Постъпката, която обаче е преляла чашата на търпението на Нейно Величество, е била новината, че принц Хари ще издаде поредица от 4 книги за живота си в кралското семейство и че ще издаде още шокиращи тайни от дните си преди "Мегзит". За произведенията си кралският наследник е сключил многомилионна сделка и дори беше организирал търг за наддаване между издателствата, които биха искали да издадат книгите. Очевидно бизнесът, който херцогът развива на гърба на фамилията, е вбесил роднините му на Острова и сега те готвят ответен удар. Очаква се издателството, което подписало договор с Хари за 20 млн. долара, да получи юридическо предупреждение и проектът да бъде възспрян.

Четете още: Зверствата продължават: Талибаните запалиха жена, защото не им харесвало как готви