Автор
Цвета Герчева

Митове за силен имунитет - Не, не правете това, ако искате да сте здрави!

На прага на есента всички мислим за това как да подсилим имунитета си и да подготвим тялото за зимата, новия грипен сезон и настинките. Ако сте от хората, които мислят за здравето си в преспектива и вярват, че превенцията е най-доброто лекарство, именно сега е моментът да направите така, че да помогнете на организма си да "разпознае" и да пребори по-лесно бактериите и вирисуте, с които почти всички ще се сблъскаме през по-студените месеци.

Как обаче реално да подобрим имунитета си и да не влизаме в порочния кръг на митовете за подсилване на тялото? За да отговорим на този въпрос, събрахме за вас няколко мита за имунитета, с които е по-добре да сте наясно, ако искате да сте здрави. И така - не, не правете това, ако искате организма ви да има добра защита от вируси:

Витамин С - може, но прекалите ли, става опасно

Добрият стар Витамин С, който всички сме пили като деца на ампули сякаш се счита за панацея за всички видове настинки. Да, той, разбира се е полезен. Знаете ли, обаче, точно в каква доза трябва да го приемете? Колко дни, по колко пъти дневно? Повечето от нас не са наясно с това. Шансът да предозираме с Витамин С е голям, особено ако решим да го приемаме като имуностимулант и против настинки през есента и зимата. Какво може да се случи с тялото, ако прекалим с този витамин? Появява се гадене, диария и спазми в стомаха, както и се увеличава риска от развитие на камъни в бъбреците. Високите количества могат да бъдат много опасни за хора с генетични заболявания, които причиняват прекомерно натрупване на желязо в организма, както и за хора с диабет, тъй като това може да причини увреждане на тъканите и фатални сърдечни аномалии.

Решението: Доверете се на хранителна добавка с Витамин С, в която е приложен нужното дневно количество, без то да е опасно за организма. Тоест бъдете сигурни, че помагате, а не вредите на тялото.

Мултивитамини всеки ден

Навикът да се пият мултувитамини всеки ден е прекрасен, но това изобщо не бива да се прави без да се консултирате с лекар. Ако сте от хората, които от години започват деня си с чаша разтворими витамини и минерали, не пренебрегвайте факта, че в тялото ви може да са се натрупали големи количества калий, или пък магнезий, които вместо да подсилват имунитета ви, могат да вредят на здравето ви.

Точният състав на мултивитамините е добре да се консултира със специалист, но само след като се направят изследвания и се види къде има дефицит на микроелементи и къде има предозиране. В противен случай мантрата: аз пия мултивитамини всеки ден и съм здрав, няма да е валидна. Мултивитамините рядко могат да повлияят на имунната ви система, освен ако не сте сериозно недохранени. Приемът им ще гарантира, че приемате достатъчно витамини, за да поддържате здравето си, но няма вероятност да повлияят на функцията на имунната ви система.

Решението: допитайте се до специалист за точният състав на мултивитамините, които приемате и коригирайте, ако имате излишък от някой от тях в организма си.

Имуностимуланти целогодишно, за всеки случай

Имуностимулантите са нещо прекрасно, но не бива да ги пиете целогодишно, споделят специалистите. Така натоварвате излишно черния дроб и отделителната система. Ако има подходящо време да започнете курс с имуностимулантите, то това определено е есента. През септември и октомври има много пресни зеленчуци и плодове, имаме достъп до полезни за тялото ни натурални витамини и микроелементи, които да приемаме със сезонната храна.

Ако именно сега решите да подсилите имунитета си, доверете се на хранителна добавка, която има в рецептата си балансиран състав, натурални екстракти и нужните количества витамини и минерали в препоръчителните дневни количества. Такава добавка е Флудрекс Имуно Бустер.

Имуномодулаторът Флудрекс Имуно Бустер е продукт, който подпомага имунитета и дихателната система с общоукрепващо и тонизиращо действие върху организма. Притежава силни антиоксидантни и противовирусни свойства. Съдържа растителни екстракти, витамин C и цинк, които благоприятстват и поддържат имунната защита. Предлага се в опаковка от 20 капсули, които се приемат по 2 на ден. Сред съставките във всяка капсула са: Ехинацея, Черен бъз, цинк и витамин С в специално прецезирани количества, така че реално да подсилят имунитета ви, без да натоварват организма.

Решението: 10-дневна имунопрограма за прием на продукт с натурални съставки.

(в материала има продуктово позициониране)