Михаел е различен, но е още тук: Съпругата на Шумахер с последни разкрития за спортиста в документален филм

Нова информация за здравословното състояние на един от най-великите автомобилни състезатели на света дава неговата съпруга - Корина Шумахер, в документален филм на "Нетфликс", който излиза на 15 септември.

Припомняме, че пилотът от Формула 1 Михаел Шумахер пострада тежко при инцидент със ски през 2013 г. и от тогава до сега на бял свят излизат откъслечни и твърде лаконични новини за неговото състояние.

В продукцията „Шумахер“ Корина разкрива, че макар травмата на главата на съпруга ѝ да е оставила тежък отпечатък върху живота му, той е жив и показва, че може да се бори.



„Михаел липсва на всички, но той е тук, различен е, но е тук“, каза тя. „Всеки ден ми показва колко е силен."

В продължение на повече от 20 години 52-годишният Михаел Шумахер бе сред асовете в света на автомобилните състезания. В кариерата си той има цели 91 победи на пистата. И макар да се изявяваше в един от най-опасните спортове, най-тежката му състезателна травма беше счупен крак след катастрофа през 1999 г.



По ирония на съдбата на 29 декември 2013 г., при каране на ски в курорта Мерибел във Френските Алпи, Михаел Шумахер пада и удря жестоко главата си в камък. По време на инцидента е заедно с тогава 14-годишния си син. Единствено каската, която е на главата му в този момент, спасява живота му. Но травмата е толкова тежка, че тя остава незаличими последствия върху неговото състояние до днес.

След произшествието Шумахер остава в кома в продължение на месеци и едва през март 2014 г. започва да идва в съзнание.

„Не обвинявам Бог за това, което стана“, споделя в лентата Корина. „Инцидентът беше просто лош късмет – лошият късмет, който всеки може да има в живота си.“



В момента се знае и говори твърде малко за състоянието на Шумахер. Това, което е известно засега, е, че той е парализиран и се придвижва в инвалидна количка. Говори и комуникира трудно, а също така има и празнини в паметта си. На фона на всичко това той обаче показва забележителен напредък във възстановяването си, разкрива още съпругата му, която е неотлъчно до него.

„Заедно сме. Живеем заедно вкъщи“, разказва тя. „Правим всичко, което можем, за да може Михаел да е по-добре и да се чувства комфортно. И просто да чувства семейството ни, връзката ни. Без значение какво, ще направя всичко, което мога. Всички ще го направим. Опитваме се да се държим като семейство, точно както Михаел искаше и все още иска. Продължаваме с живота си.“



Майкъл и Корина сключват брак през 1995 г. Двамата имат син Мик на 22 години и дъщеря Джина на 24 години.

Мик, който е бил с баща си по време на ски инцидента, днес неотклонно върви по стъпките на баща си и е автомобилен състезател. Дъщеря му Джина пък трупа трофеи като конен състезател.

Четете още: Жената на Шумахер го върна към живота