Новият филм за Даяна скандализира пуританите: Показва сцена, в която тя мастурбира

Сред големите филмови заглавия, които бяха завъртяни на фестивала във Венеция, бе и най-новата кинолента, посветена на живота на принцеса Даяна - "Спенсър". Още в първите часове след неговата премиера веднага се заговори за скандалните моменти в продукцията на чилийския режисьор Пабло Ларейн.

Историята проследява три дни от живота на Даяна по време на коледните празници в Сандрингам през 1991 г., когато тя е близо до срив, а в ролята на злощастната Лейди Ди, както знаем вече, влиза Кристен Стюарт.

View post on Instagram
 

Според първите отзиви на някои зрители тя прилича удивително много на Даяна, особено в някои сцени от филма, но според други - нейната визия е твърде далеч от тази на покойната принцеса.

"Къде, мамка му, съм?", са първите думи, които героинята изрича. Пренебрегвайки кралския протокол, тя се вози сама до Сандрингам, но се е загубила. Въпреки че е израснала в близкия Парк Хаус в имението Сандрингам, тя не може да намери пътя.

View post on Instagram
 

Някои по-скандални моменти обаче предизвикаха вълна от противоречиви изказвания. Докато сцените, в които героинята на Стюарт се самонаранява или повръща, събудиха известно негодувание сред част от зрителите, една друга сцена успя силно да разтърси и скандализира онази аудитория, придържаща се към строгата нравственост на пуританското мислене.

Кристен Стюарт по време на фестивала във Венеция тази година, облечена в скандално къс тоалет

Става дума за сцената, в която Даяна казва на камериерката си: "А сега се махни, искам да мастурбирам". Реплика, силно нетипична за драми, касаещи живота на членове от кралското семейство. Доста смело и художествено са изобразени и последиците от хранителното разстройство, от което Даяна е страдала, твърдят критици. Не е тайна, че за булимията и склонността да се наранява самата Лейди Ди разказва още в интервюто по BBC пред Мартин Башир, заради което и се развеждат с Чарлз.

Колкото и грубо обаче да звучат на пръв поглед описанията в ревютата за филма, критиците по-скоро одобряват подхода на режисьора, с който той се стреми да придаде на филма така търсения от него елегичен характер. Същият подход той демонстрира и в "Джаки", където в образа на съпругата на Кенеди се превъплъщава Натали Портман.

View post on Instagram
 

Що се отнася до майчиния образ, с който филмът представя Даяна, тя е доста забавна и готина майка, с душа на дете, която обожава да прави пакости със синовете си. Именно сцените с децата ѝ са и най-трогателните в продукцията.

Въпреки че холивудската звезда не предизвиква моментално усещането за "принцесата на народа", тя прави запомнящо се, много жизнено и земно изпълнение. Тя е капризна, очарователна, импулсивна и често смешна", коментират гледалите филма.

Четете още: Като две капки вода: Това Кристен Стюарт ли е или принцеса Даяна?