Топ кулинарката Силвена Роу е сред страстните привърженици на здравословния начин на живот и най-вече на правилното хранене. В социалните мрежи тя неуморно споделя рецепти за здравословни ястия и не пропуска да спомене колко е важно да се грижим за тялото си и чрез храната. Но какво стои зад този ентусиазъм за здравословен начин на живот?

Самата шеф Роу призна в едно от последните си видеа за сериозен проблем, с който се е сблъскала по генетична линия. Оказа се, че майка ѝ страда от нарушена функция на щитовидната жлеза, която е предала и на самата нея. Силвена споделя, че се наложило да ѝ бъде направена операция при топ специалист в Дубай за отстраняване на част от жлезата, тъй като тя била до такава степен уголемена, че се виждала подутина на врата ѝ, която също така ѝ пречела да преглъща.

View post on Instagram
 

Това била и причината в първите епизоди на "Мастършеф" Роу да бъде облечена винаги в тоалети с дълги яки. Днес кулинарката следи изкъсо режима си на хранене и следи редовно състоянието на хормоните си, а когато се налага, приема и лекарства. За щастие, след направена биопсия, се оказало, че тя няма злокачествено образувание, заради което не се наложило да ѝ бъде отстранена цялата жлеза. Шеф Роу споделя гордо, че начинът ѝ на хранене в момента я поддържа в перфектна форма и дори не се налага да приема медикаменти.

View post on Instagram
 

Четете още: Берен Саат е излъгала, че е насилена сексуално?