Всеки от нас си има свои начини за борене на стреса. Според астролозите ефективността на методите в борбата срещу тревожността и напрежението зависи и от това каква зодия си. Представяме на вниманието ви 12 успокояващи мантри, съобразени с особеностите на всеки зодиакален знак.

Мантра на зодия Овен - Движението е живот!

Овенът е знак на действието, а движението го кара да се чувства жив и щастлив. В същото време той е доста избухлив и Стресът много му личи, тъй като лесно избухва в напрегнати ситуации. Затова Овенът те трябва да насочат своята негативна енергия в дълга разходка или тичане в парка, или да се запише на някакъв предпочитан от него спорт.

Мантра на зодия Телец - Оставам си вкъщи!

Идеалната мантра за стресирания Телец, особено във времена на социалната дистанция и пандемия, е „оставам си вкъщи“. Спокойствието на домашния уют действат на Телеца като лек срещу всяка преумора, чувство на тревога и стрес. Няма нищо по-хубаво за Телеца след напрегнатия ден да се прибере у дома, да се наслади на вкусна гозба, да си вземе горещ душ и да се отпусне на дивана пред любимото си тв шоу.

Мантра на зодия Близнаци - Винаги имам време за приятели!

Няма нищо по-хубаво за социалния Близнак от това да си определи среща с приятели и да си побъбри с тях за какво ли не. Това действа изключително разтоварващо от натрупаното през деня напрежение на Близнака. Дали ще бъде на жива среща в бара, или по телефона, няма значение. Един приятен разговор с любим събеседник е винаги добре дошъл за зодия Близнак.

Мантра на зодия Рак - И утре е ден!

Ракът е толкова чувствителен, че почти няма нещо, което да не го стресира. Той склонен да изпада в депресивни състояния заради минали неволи и разочарования. Дори едно малко негативно събитие през деня може да завихри в душата им торнадо от отрицателни емоции. Но Раци, не забравяйте, че бъдещето все още не е написано и каквото и да ви се случва днес, то утре ще дойде нов ден и слънцето пак ще изгрее на вашата улица!

Мантра на зодия Лъв - Моето мнение има стойност!

Лъвовете имат нужда да бъдат чути и оценени. Няма нищо по-страшно за тях от това да се почувстват пренебрегнати и незабелязани. Това е дълбока обида, която те ще помнят цял живот и никога няма да простят. Ако сте Лъв и усетите, че гласът ви не се чува във вашето обкръжение, семейство или в службата, то напомняйте си по-често, че мнението ви всъщност има значение. Това, че другите не го вземат под внимание си е техен проблем. А вашата позиция винаги може да бъде чута и подобаващо оценена, стига да проявите малко овече упоритост и увереност в себе си.

Мантра на зодия Дева - Трябва да планирам!

Девата не обича промените и неочакваните събития. Всичко ново ѝ носи голям стрес. При една такава ситуация е добре просто да запретнете ръкави и да планирате нещо предстоящо, което ще ви донесе позитивни емоции. Девите се чувстват в свои води, когато се заемат с планирането и писането на графици. Това ги разтоварва от стреса и ги зарежда с нова енергия и позитивизъм.

Мантра на зодия Везни - Ще си проуча нещата спокойно и всичко ще е наред!

Вземането на решение понякога е твърде стресиращо за колебливите хора от зодия Везни, които за разлика от Близнаците, не обичат да заявяват гласно позицията си. Ако обаче са принудени да го направят, те могат да попаднат под голямо напрежение! Съветът ни към тях е да вникнат по-надълбоко в проблематиката и да обмислят всичко много добре, така че накрая да са сигурни и спокойни, че са взели правилното решение. Няма да са толкова стресирани, ако са си направили „домашното“.

Мантра на зодия Скорпион - Никой не е съвършен!

Скорпионът често е доста недоверчив и подозрителен към хората. Той има високи идеали и когато хората в неговия свят (както близки и колеги, така и политици) не отговарят на тях, човекът от този знак се чувства допълнително напрегнат. Ако сте родени под знака на Скорпиона, просто си припомняйте по-често, че без значение какви кусури имат хората около вас или тези във вашето общество, вие самият също не сте перфектен.

Мантра на зодия Стрелец - Ще си намеря слушател или... диктофон!

Стрелците имат нужда да обсъждат предизвикателствата в живота си. Ако Близнаците имат нужда да говорят с някого за проблемите си, то Стрелците имат нужда по-скоро от слушател, който спокойно да ги изслуша и да им вдъхне кураж. Това за тях е вид психотерапия. Ако не ви се дават пари за истински терапевт, или нямате близък приятел, който да е готов да ви слуша винаги, то можете да споделяте всичките си идеи и тревоги на някакъв вид звукозаписващо устройство.

Мантра на зодия Козирог - Има толкова много работа за вършене!

Хората, родени под знака на Козирога се наслаждават на изпълнението на различни задачи и като цяло обичат да бъдат ангажирани непрекъснато. На тях бездействието им носи стрес, а не работата. Напрежението в живота на Козирозите обикновено нахлува не от професионалната, а от други сфери на живота им (личен, обществен). Когато стресът се опита да ги събори, те трябва просто да се потопят в работата си. Да си поставят нови цели и по-кратки срокове – това ще ги мотивира.

Мантра на зодия Водолей - Всичко е една игра!

Политиката е ахилесовата пета на Водолея. Ако нещата в обществото не се случват според неговите светоглед и убеждения (а те са много важни за неговата същност) този въздушен знак може да изгуби всякаква надежда за бъдещето. Но все пак има нещо, което Водолеят обича най-много и това са... игрите. Стресираният Водолей може да успокои ума си с всякакъв вид и род умствени упражнения и игри, включително настолни игри, конструктори, пъзели, видеоигри, викторини, решаване на кръстословици, судоку и др.

Мантра на зодия Риби - Не съм гъба да попивам стреса на другите хора!

Рибите са считани за емпатите на зодиака – те са свръхчувствителни, което ги прави уязвими, тъй като улавят и съпреживяват емоциите на другите хора. Ако сте родени под този знак, то по-често си напомняйте, че животът ви си е достатъчно стресиращ сам по себе си, така че не е нужно да поемате негативните емоции и на другите. Не сте отговорни и не можете да поправите чуждото нещастие.