Автор
Woman.bg

Защо е по-лесно да отгледаш дете на 25 години, отколкото на 40: Историята на една ученическа любов, прераснала в семейство

Днес ви представяме историята на Христина и Милен - една вълшебна ученическа любов, прераснала в щастливо семейство.

Това са Христина и Милен, млади хора, чиято любов се заражда преди 9 години, а от две – вече са семейство. През 2019 г. се ражда прекрасната им дъщеричка Яна, а преди броени дни, станаха и горди родители на момченце. Ето я и тяхната история.

“Каква е нашата история? Ученическа любов, прераснала в семейство. Заедно сме от 9 години, а от 2 години насам можем смело да се наречем семейство. Няколко месеца по-късно, а именно на 02.09.2019 година, изпитахме най-голямото щастие, роди се дъщеричката ни Яна. По-прекрасно чувство дотогава не бяхме изпитвали. Да имаш дете е повече от прекрасно, няма човек, който не го е казал, а ние го потвърждаваме. А да имаш 2 и повече, казват е още по-прекрасно.

Днес сме в очакване на второто си дете. Бременна съм в 6-и месец, и Господ реши да ни дари този път със син. Вече нямаме търпение за този момент. И двете ни деца са много искани и желани. И за щастие заченати веднага и без проблеми. Няма как да не споделим, че често ни се случва да чуем изразите, че сме твърде млади, че много бързаме. И двамата мислим и смятаме, че е по-лесно да отгледаш дете на 25 години отколкото на 40. Да, несъмнено ще ни бъде трудно с деца с разлика от 2 години. Но пък има ли желание, разбирателство и споделяне на грижите, всичко ще премине по-леко, а в нашето семейство съумяваме да го постигнем. Надяваме се да успеем да възпитаме горди деца, гордеещи се, че са българи. Защото ние се гордеем и смятам, че го доказваме с името, което дъщеря ни носи, и което бъдещето бебе ще има.

Бъдещето с нашите деца си го представяме красиво, цветно и колоритно. Когато се появят децата, домът става истински дом и животът придобива смисъл. Не е нужно животът на нас, родителите, да спира, мислим, че той само се подобрява. Относно бъдещето надяваме се да успеем да се развием професионално, да изкачим още една стълба на успеха. А децата, разбира се, те ще ни бъдат мотивацията за всичко това. Защото истински вярваме, че когато ние сме щастливи, то и децата са.”


Историята на Христина и Милен е част от кампанията на ДНК – “Направи го сега”. Целта на инициативата е да мотивира младите семейства в България да създадат деца навреме, като осигурява на 20 от тях материална подкрепа за първите 12 месеца от живота на детето им. Ако сте бременна, регистрирайте се на www.napravigo.bg

Четете още: Когато вярата и търпението променят и създават живот