Автор
Woman.bg

Когато вярата и търпението променят и създават живот

Историята на Петя и Цветан
Термин: 01.11.2021 г.


*Историята е “разказана” през погледа на едно малко човече, което скоро ще се появи на бял свят.

Всеки нов живот е чудо и заслужава да бъде обичан и обгрижван. Ето и историята на нашето Чудо – осъзнато, чакано, желано и обичано.

“Мама и Тате се търсиха един друг много дълго – всеки, знаейки с какъв човек иска да сподели живота си и да гради любов и щастие... Преди да се срещнат, Мама и Тате са се борили с различни и сериозни предизвикателства, в името на това един ден да имат деца.

Мама, в разцвета на силите и енергията си, решава да замрази яйцеклетки, докато се появи Той. Но... се сблъсква с новината – изчерпване на яйчниковия резерв. Всички медицински показания говорят за това, плюс допълнителни изпитания с най-близките хора. Мама избира да вярва силно, да се моли и да направи всичко по силите си.

С помощта на прекрасни и отдадени специалисти, се случва и първото чудо – въпреки всички медицински показания, успешно (и дълго) се събират тези безценни частички от Мама. Минавайки през този път, Мама още по-силно осъзнава колко важно е да споделяш цялото щастие и отговорности, свързани с деца, с любимия и истински достоен човек до себе си.

И ето, следващото чудо – Тате и Мама се намериха и разбраха, че дългото търсене и чакане си е заслужавало! За Мама, Тате е най-най-най-прекрасният, любящ и обичан мъж на света! И тази любов води най-великото Чудо – мен, малка принцеса, чакана, искана и обичана безрезервно!”

А ето как си представят бъдещето с малката госпожица и родителите ѝ.

“Представям си и си пожелавам най-щастливото и прекрасно бъдеще с нашата принцеса – да е здрава, щастлива, обичана, усмихната и жизнерадостна, любознателна, общителна, да расте в щастливо семейство и да попива изобилна обич, да бъде стойностен човек, който да раздава и получава любов, да се радваме заедно на живота, тя да е безкрайно щастлива, че точно ние сме нейните родители, и ние да сме щастливи и горди с нея!”



Историята на Петя и Цветан е част от кампанията на ДНК – “Направи го сега”. Целта на инициативата е да мотивира младите семейства в България да създадат деца навреме, като осигурява на 20 от тях материална подкрепа за първите 12 месеца от живота на детето им. Ако сте бременна, регистрирайте се на www.napravigo.bg.

Четете още: Една история за мечтите под звездите и пътят на едно дете