Автор
Радина Василева

Очаквайте в 'Код здраве': Кои вируси ще ни атакуват най-много тази зима

Всеки ден по новините чуваме за продължаващото нарастване на болните от Ковид-19. Успоредно с това зимата е тук – температурите сутрин са около нулата и все повече хора започват да боледуват. Доста е стресиращо, че първоначално не знаем какъв вирус ни е атакувал – дали от стандартните, които всяка зима са на лице, или този, който да ни „короняса” и евентуално да ни изпрати в болница.

Всеизвестен е фактът, че стресът, какъвто във време на пандемия е в завидни количества, пряко влияе на имунитета и съответно и най-безобидното разболяване може да ни тръшне на легло... Как обаче тогава да се предпазим от вирусите генерално? Очевидно носенето на маски и спазването на социална дистанция не са достатъчен способ, защото ако беше така, нямаше новозаразените с Ковид-19 да стават все повече всеки ден...

Отделно от това е много любопитна и темата можем ли да се заразим с два вируса едновременно и ако е така – кой ще вземе превес, колко тежко ще ни се отрази и като цяло как да действаме. Тези важни въпроси водещата на „Код здраве” Радина Василева ще обсъди идния петък, 5 ноември, със специалиста вирусолог и бивш здравен заместник-министър проф. Радка Аргирова.

В аванс само ще ви подскажем, че стига да знаем как можем да приложим активна превенция върху себе си и близките ни, така че да сведем до минимум риска от това да се заразим. Тук на помощ ни идва модернизацията и напредъка в медицината. Проф. Аргирова е намерила добър помощник в лицето на спрея срещу вируси Виру Протект, който може да ни помогне както по отношение на превенция, така и по отношение на по-бързо и леко преболедуване, ако вече сме заразени.

Повече информация за всички тези въпроси, както и каква е прогнозата на проф. Аргирова за края на вълната от Ковид-19, ще разберете съвсем скоро.

Останете с нас!

(в материала има продуктово позициониране)