Автор
Весела Георгиева

Защо Уил Смит е искал да убие баща си? Актьорът шокира с признания в новата си книга

На 9 ноември от печат излиза книгата на актьора, носеща заглавието "Уил". А в нея той буквално е разголил душата си.

В книгата актьорът разкрива зловещи семейни тайни и травми от периода на детството си. По-голямата част от написаното е посветено на сложните му отношения с баща му – Уилърд Смит.

View post on Instagram
 

„Баща ми беше жесток, но въпреки това не е пропуснал нито един мой мач, постановка или репетиция. Беше алкохолик, но идваше трезвен на всяка моя премиера. Слушаше всеки запис, идваше в студиото. Човекът, превзет от професионализма, тероризираше семейството ми и в същото време го обезпечаваше“, казва Смит.

В откъс от книгата, даден на списание People, се казва, че бащата на актьора биел съпругата си Каролайн пред очите на децата им.

View post on Instagram
 

„Дотогава с всичко, което правех, исках да се извиня на майка си за моето бездействие. За това, че я подведох, че не можах да се застъпя за нея пред баща ми“.

View post on Instagram
 

Родителите на Смит се разделят, когато той е на 13. През 2000 г. се развеждат официално. Години по-късно, когато Уилърд се разболява от рак обаче, за него се грижи синът му Уил.

„Веднъж пренасях баща ми от спалнята в банята. И тогава си спомних какво бях обещал като дете – че ще му отмъстя за мама. Бях до стълбите и се замислих, че мога да го хвърля през тях… И всичко щеше да приключи. Десетилетия на болка, злоба, разочарования. А после го върнах обратно.“