Автор
Весела Георгиева

Салма Хайек разказа нещо потресаващо за сблъсъка си с Харви Уайнстийн

Салма Хайек е споделяла доста неща, свързани с Харви Уайнстийн и сексуалния тормоз, на който е била подложена.

Напоследък тя избягва темата, коментирайки, че вече е стара и безинтересна. Но при едно от последните си интервюта Салма признава нещо наистина потресаващо.

View post on Instagram
 

В разговор за "Гардиън" актрисата заявява, че когато се снима в роята на художничката Фрида Кало Харви често ѝ звънял.

"Обаждаше ми се и ми крещеше защо имам сключени вежди и мустаци, казваше ми, че не ме е наел, за да съм грозна", припомня Хайек.

"Попитах го дали някога е виждал снимка на Фрида Кало. Явно ако някой играеше Сирано дьо Бержерак, Уайнстийн щеше да попита защо му е такъв носът", допълва още Салма.

Все пак тя признава, че така и не се е стигнало до истинско посегателство върху нея и предполага, че една от възможните причини за това е, че сред най-близките ѝ приятели са имена като Куентин Тарантино и Джордж Клуни.

"Освен това бях и съм много силна", подчертава актрисата. Тя уточнява, че точно както много нейни колежки, така и тя се е страхувала от Уайнстийн, но никога не е позволила тази уплаха да излезе наяве.

"Ние сме жени и трябва да се научим да бъдем силни. Не е лесно, но трябва", уточнява Хайек.

Системният расизъм и сексизъм в Холивуд обаче са и сред причините актрисата да приеме ролята на Аяк в новата суперпродукция "Вечните". Да работи за жена режисьор, при това китайка, се е оказало невероятно вдъхновение за Хайек.

View post on Instagram
 

"Да гледаш друга жена да е толкова силна, толкова умна - това е по-важно даже и от самия филм", посочва Салма.

"Вечните" е и първият филм за супергерои, в който тя се съгласява да участва, но може би няма да е последният.