Автор
Весела Георгиева

С тези 3 ценни съвета ще бъдете щастливи в любовта

Всички мечтаем за любов и стабилни отношения. За връзка, в която получаваме доверие, любов и уважение, без да загубим своята индивидуалност и лично пространство. Ето как можете да го постигнете.

С разбиране
Когато хората развият умения за изграждане на щастливи отношения, те стават все по-проницателни към себе си и другите. Това им помага да общуват по-добре и да растат заедно. Затова е много важно да се научите да разбирате другия. Търсете хармонията, не разделението.


С взаимност
Всеки човек има свои собствени нужди, които са важни за него. А половинката не трябва да е твърде обсебваш, твърде грижещ се. Той не е наш родител, а партньор. Нали? Добре е да показвате на половинката си, че сте до нея, без да я притискате.

Емоционална регулация
Да можеш да контролираш емоциите, означава да ги осъзнаваш, да знаеш как да ги успокоиш и да можеш да поддържаш ситуацията в перспектива. Разпознаването на емоциите е част от така наречената емоционална интелигентност. Да можеш да се успокоиш, означава да разработваш стратегии за самопомощ, като например да излезеш за малко на чист въздух.

Всеки от нас трябва да намери онова, което ще му помогне да изпуска парата в емоционален план.

Тези прости, но ефективни съвети могат да помогнат в отношенията между един мъж и една жена. Само не забравяйте, че за да създадете силен съюз е необходимо и двамата да положат усилие!