Автор
Ева Григорова

Хей, Уил! Ако е необходимо да направим това, за да бъдем в най-добрата си форма, не, благодарим!

Новото шоу на Уил Смит Best Shape of My Life, което може да бъде гледано в YouTube, се фокусира върху пътя, който актьорът преминава, за да достигне до най-добрата си форма досега.

Шоуто е забавно, приповдигащо и показва Уил в доста уязвими моменти. Една от идеите на актьора обаче шокира почитателите му. Той реши да се изкачи на върха на най-високата сграда в света - Бурж Халифа в Дубай. Смит успя да изкачи зданието, след като стартира с разочарование своето отслабване, както и писането на книгата си.

View post on Instagram
 

Епизодът започва с глава от автобиографията на Смит, която все още не е издадена. В нея той говори за детството си и по-специално за своя баща Уилърд Каръл Смит.

“Моят баща беше моят герой” - казва Уил за своя татко, който е бил военен. “Той изискваше безупречност както от себе си, така и от хората около него” - допълва Смит.

В откъса Уил Смит си спомня и за любопитна случка с баща му и неговия брат от времето, когато актьорът бил на 11 г. Техният баща ги накарал да направят стена пред магазина му.

“Той смяташе, че това ще бъде добър проект за мен и моя брат Хари. Спомням си много пъти, в които гледах дупката и се чувствах абсолютно обезкуражен” - допълва Смит.

В този момент се намесил бащата на момчетата, който казал: “Спрете да мислите за проклетата стена. Вашата работа е да поставите перфектно една тухла, а след това следващата”.

Двамата братя успели да завършат задачата след цяла година работа, а по този начин се научили да не се отказват бързо.

View post on Instagram
 


Така след като Уил видял, че отслабването и писането на книга не вървят по план, той решил да се върне именно към този урок от детството си. Актьорът работил две седмици с професионален треньор, но желаните резултати така и не дошли. Именно това го накарало да замине за Дубай.

“Дубай много подхожда на моята личност. Кореспондира на това как виждам света, как виждам живота. Ако строиш сграда, наистина ли няма да се опиташ да построиш Бурж Халифа?” - шегува се Смит във видеото.

“Исках тялото и умът ми да бъдат в най-добрата си форма, за да мога да се чувствам и да изглеждам добре, както и да бъда в подходящия майндсет, който да ми позволи да напиша книгата” - разкрива той.

View post on Instagram
 


Така му хрумва идеята кардио тренировката му да бъде под формата на изкачване на 160-те етажа на Бурж Халифа. Когато обаче изкачва последния етаж, той стига до заключението, че има още какво да постигне. Въпреки че бил достигнал до най-високата част на сградата от вътрешната ѝ страна, той можел да достигне до върха на зданието от външната му част.

Речено сторено, Смит се покачил на стълба и успял да достигне до най-високата точка на света, създадена от човек. Изумително, нали?

А вие, бихте ли предизвикали себе си толкова много, за да постигнете най-добрата си форма?