Автор
Ева Григорова

Идва ли краят на една епоха? Кралица Елизабет II разпуска слугите си и моли Хари да я види заедно с правнуците за Коледа!

За съжаление за никого вече не е тайна, че здравето на кралица Елизабет II е значително разклатено. Още през октомври се появиха фотоси, на които нейно височество използва бастун, прецедент който досега не се бе случвал.

Тогава лекарите преразгледаха нейния режим и я посъветваха да не участва в срещата за климатичните промени, проведена в Глазгоу, а освен това ѝ забраниха приема на алкохол. Вчера пък кралицата не се включи в Remembrance Sunday, нещо което не се бе случвало от цели 22 години насам. Според служителите на двореца Елизабет II има проблеми с гърба си и се придвижва трудно.



В момента Нейно величество се готви да празнува Коледа в резиденцията си в Сандрингам. Това ще бъде първият подобен празник без принц Филип, затова тя решила да преразгледа броя на служителите си. Така тя оставила едва четирима от най-лоялните си подчинени. Пръв напусна управителят на резиденцията, а след това още трима от нейните помощници. Самите служители нарекоха този период от службата си „края на една епоха“.

„След смъртта на принц Филип всичко се промени. Стана ясно, че епохата е към своя край." - коментираха служителите.



Според източник, близък до двореца, кралицата очаква отговор от принц Хари и Меган Маркъл относно това дали ще отлетят от САЩ до Великобритания за Коледа. Разбира се нейно величество преди всичко иска да се срещне с малката Лилибет, която през декември ще навърши шест месеца и никога не е виждала своята прабаба.



По традиция в последния месец от годината цялото кралско семейство се събира в Сандрингам за предколедната служба и гала вечеря. Очевидно кралицата има желанието тази Коледа да види всички заедно, включително своите правнуци.

„Тя даде да се разбере на принц Хари, че иска да има време да види Арчи и Лилибет. Кралицата няма да ги изключи от семейството. Те остават нейни роднини." - казват приближени до Нейно височество.