Автор
Цвета Герчева

Подари ми любов. Всичко друго от коледния списък го имам!

*Вълнени чорапи.

*Нов колан.

*Свещ.

*Ваучер за масаж.

*Чугунен грил тиган.

*Безжични слушалки за телефон.

Горе-долу това съдържа моят коледен списък. Да, не ме е срам да кажа от какво имам нужда. Все пак - макар че съм голямо момиче, това е моят начин да напиша писмо до дядо Коледа. А всичко започна преди повече от 10 години, когато имах много готина позната - американка. Казва се Кейт и когато дойде време за коледни подаръци, ни даде нейния коледен списък и ни каза да си изберем какво да ѝ подарим.

Е, можете да си представите какъв шок, смут и възмущение едновременно предизвика това ѝ действие в нашите български сърца, с леки нотки на "ориенталско възпитание". Как така някой ще ми казва какво да му купя за Коледа? Това сериозно ли е? Питахме я защо така прави, пък тя каза - "Ами аз от това имам нужда. Ще съм много щастлива да го получа. Кой какво си избира да ми купи?"

Да ви кажа честно, мислих няколко години над този списък и над начина, по който това момиче от Америка постъпи онази Коледа и знаете ли - ужасно е права. Харесвам практичността на хората зад Океана. Мен ме е срам да кажа на приятелите си "Хей, нямам хубав колан, ще ми купите ли един за Коледа." При американците обаче това е съвсем прието. Какво се получава ли? Ами имаш нужда от фланелка за тренировки например. Приятелите ти купуват. Ти си щастлива. Много елементарна, работеща верига е. Почива на библейския принцип "Почукай и ще ти бъде отворено".

Ако и вие сте от хората, които са получили куп ненужни, безполезни и непрактични подаръци в живота си (вярвам, че ви се е случвало), тази година ви предизвиквам: Направете само полезни и хубави подаръци на приятелите си.

Ако ги попитате, вероятно някои от тях, въпреки българската жилка във възпитанието си, ще ви признаят, че имат нужда от чифт добри чорапи за планински преходи например. Други, знам от опит, няма да го направят. "Е, глупости, как може да ме питаш. Имам си всичко."

Това чувам аз най-често, когато се обаждам, за да кажа - "Ще мина да ви видя по Коледа, какво да ви донеса, кажете честно?"

Традиционно именно поради тези съвсем неконкретни отговори, аз правя една вкусна кошница с подаръци за ценители. Слагам вино и сирена. Опаковам ги красиво. Не правя компромиси с качеството и традиционно за коледните ми подаръци залагам на Castello.

Датските сирена с безупречен вкус, на които се доверявам от няколко години, са сред подаръците, които могат буквално да ти отворят всяка врата с усмивка за Коледа. Защото всяко е с уникален вкус, форма и текстура и всяка хапка носи различно преживяване, но съчетани заедно са истински спектакъл за очите и небцето. Е, когато става въпрос за празници, редно е да подарим най-доброто, нали?

Каква е моята тайна за страхотен и практичен коледен подарък? Традиционно взимам селекция от 4, 5 вида сирена и бутилка хубаво червено вино. И това е всичко.

Ако искате да изненадате любимите си хора - сложете панделки, няколко борови клонки и сте готови с наистина полезен и носещ удоволствие на небцето подарък. И едно е сигурно - ще ви се зарадват, ще го хапнат, ще ви споменават с обич.

Всъщност, ако трябва да съм честна, когато ме питат какво искам за Коледа, обикновено казвам - донесете ми обич. Всичко от коледния списък мога да си купя и сама.

*Моят таен съвет: Ако побързате, можете да намерите и специалната селекция на Castello, опакована в елегантна празнична кутия. Меко ароматно бри, синьо сирене и любимото ми с ананас и печени бадеми... ммм... Всичко останало, от което имате нужда, са щипка любов, добра компания, вино и... да сътворите своята коледна магия. Защото, когато подаряваш нещо вкусно за празниците, каниш магията на радостта да се настани в живота ти. Разчистете ѝ място и се насладете на малки хапки. Бавно. Сякаш учите нов език и повтаряте на срички думичката любов.

А-МО-RE. Не забравяйте - бавно и с наслада!

(в материала има продуктово позициониране)