Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Овни, декември ви носи голяма промяна в личния живот

Скъпи Овни, декември има променливо "космическо" време през цялото време. Всичко, което е скрито или тъмно, независимо дали се отнася до вас самите, вашите взаимоотношения или обществото, в което живеете, излиза наяве.

Този месец благоприятства професионалния ви живот за разлика от личния ви живот. Това в известен смисъл означава, че ще бъдете по-загрижени за проблемите в работата или те ще бъдат по-важни за вас. Проблемите или интересите на другите също ще бъдат важни за вас, тъй като чувствате нужда да имате тяхната подкрепа, за да постигнете собствените си цели. Това не е време за самостоятелни действия или за показване на себе си. Трябва да направите някои компромиси и да приемете по-широкия консенсус.
Уран е планетата на внезапни събития, изненади, но понякога и на хаос. Създава интензивни вибрации на енергийно ниво и действа като катализатор при вземането на решения за промяна.

Влиянието на Новолунието и слънчевото затъмнение на 4 декември ще бъде силно както на текущо ниво, така и на лично ниво за всички. Предлага чудесна възможност да се отървете от всичко, което ви тежи и действа токсично в живота ви, било то ситуации, саморазрушителни навици, токсични лични или професионални взаимоотношения и на тяхно място да изградите по-здравословни основи в живота си. Това Новолуние активира доминиращия аспект на годината, квадрата на Уран със Сатурн (24.12.).

Венера продължава да транзитира в Козирог, насърчавайки ви да имате по-отговорно и зряло отношение към вашите взаимоотношения, но и в управлението на вашите финанси. Може би във водовъртежа от събития и трудностите, с които се сблъсквате на други нива в ежедневието си, имате нужда от по-смислени, спокойни и сигурни взаимоотношения.
Меркурий в Стрелец през първата половина на месеца ще ви помогне да отворите духовните си хоризонти, да популяризирате идеи, мисли, да пътувате и да откривате нови пътища.

Четете още: Пълнолуние с частично лунно затъмнение на 19 ноември: Време е за драстични промени