Идва Годината на Черния Тигър - какво точно ще се промени в живота ни

Точно на 1 февруари 2022 г. според китайския астрологичен календар навлизаме в Годината на Тигъра, която ще бъде белязана под знака на елемента вода. Тя ще завърши пълния си кръг на 22 януари 2023 г.

Тъй като водният елемент е свързан с черния цвят, китайците наричат периода Година на Черния Воден Тигър. Хората, родени през 1950 г., 1962 г., 1974 г., 1986 г., 1998 г., 2010 г.. и 2022 г., се смятат за изключително смели, силни и вдъхновяващи. Тигърът, който е третият знак в цикъла на китайския зодиак, се отличава със своята непредсказуемост и недосегаемост, така че напълно е възможно през 2022 г. да ни се случи нещо напълно неочаквано и изненадващо.

В Китай и други части на Далечния изток Тигърът се смята за цар на зверовете. Той се свързва с кралските особи, а също и с власт и късмет. 2022-ра е гсъщо така одината на Водния Тигър Ян. Тя носи заряда на мъжката енергия, на големи и драматични промени и предизвикателства, които ще нарушат спокойствието и досегашния ритъм в живота на повечето зодии. Годината ще бъде изпълнена с хаотични и бурни събития, като голяма част от зодиите ще бъдат изкушени да се впуснат в нейната стихия в търсене на силни усещания.

Тъй като 2022 г. е началото на Водния цикъл, това според китайските астролози ще донесе през следващите години късмет, щастие и здраве на много от зодиакалните знаци, но и много съдбоносни промени в живота на родените под знаците Маймуна и Змия.

Китайският хороскоп показва още, че през 2022 г. ще се появят нови лидери в областта на бизнеса и политиката. Тези хора, въпреки световната икономическа криза или вероятно поради нея, могат да постигнат максимален успех за своя бизнес и компании, като ги издигнат на по-високо ниво. Това няма да е никак лесно и ще бъде предшествано от множество конфликти на интереси, саботаж и недоволство, но в крайна сметка усилията им ще бъдат възнаградени.

Цветове и късметлийски камъни

Късметлийските цветове на 2022 г. са зеленият – от дървесния елемент, и черният – от водния елемент. Червеното и жълтото също се считат за щастливи цветове в годината на Тигъра. Камъните, които също ще ви донесат късмет, ако ги носите в годината на Тигъра, са сапфир и лунен камък.

Здраве

2022-ра е годината на разбиране на тялото, медитация и вътрешно съзряване, година, която увеличава комуникацията със собственото ви тяло и започване на здравословни навици. Свободното време, времето за релаксация и грижата за тялото са гаранция за добро физическо състояние и енергия. Китайският хороскоп за 2022 г. ви съветва да бъдете внимателни, да водите балансиран начин на живот и да обръщате внимание на сигналите, които тялото ви изпраща.

Любов и брак

Цялата 2022 г. ще бъде под знака на любовта и романтиката. Лоялността и страстта в романтичните отношения ще бъдат на първо място. Годината на Водния Тигър стимулира да се вслушваме повече в сърцето си, отколкото в разума. За необвързаните 2022 г. е подходящият момент за намиране на сродна душа и сериозно обвързване. Бъдете обаче внимателни, когато определяте датата на сватбата си, особено между февруари и май. Щастливите месеци за брак през 2022 г. са юни, август и септември.

Семейство

Семейните отношения ще се заздравят и двойките, които живеят заедно от известно време, в крайна сметка ще решат да формализират връзката си, като се оженят. Китайските прогнози за 2022 г. по отношение на семейния живот са много благоприятни, защото Тигърът е животно, което предпочита да живее в голямо и обединено семейство, като се отнася към малките си с грижи и внимание.

Кариера и финанси

За тези, които планират да сменят работата си, годината на Водния Тигър е подходящият период. Промяната предвещава ново начало и издигане на по-висок пост. Парите ще идват лесно в джоба ви, но китайският хороскоп предупреждава и за черни дни, което налага спестяване на средствата, а не безсмисленото им прахосване. Повечето зодии трябва да следят добре разходите си, особено през първите месеци на годината. На търсещите работа ще бъдат предложени много възможности за работа с доходоносна заплата. Вашата креативност и интелигентност ще ви осигурят работа и ще ви издигнат на по-високо ниво. Най-добрите месеци за забогатяване, на инвестиции и печелене на повече пари са септември и ноември.

Четете още: Прочутият астролог Павел Глоба с мрачна прогноза за 2022 г. за тези 4 зодии