Автор
Ева Григорова

Кевин Спейси ще плати чудовищните 31 милиона долара на създателите на "Къща от карти"

Кевин Спейси ще трябва да плати внушителната сума от 31 милиона долара на продуцентите на сериала на Netflix "Къща от карти", заради нарушения в договора му.

Конкретната причина е сексскандалът, в който се забърка актьорът и заради който той бе отстранен от главната роля в проекта.

View post on Instagram
 

Съдебното решение е взето при закрити врата още през 2020-а година, но стана достояние на широката публика едва сега. По време на арбитражно заседание Спейси е признат за виновен в нарушаване на договора си с Netflix, в който имало клауза за сексуално посегателство.

View post on Instagram
 


През 2017-а година актьорът бе обвинен в редица сексуални престъпления от над 20 души. Неговият колега Антъни Рап заяви, че е бил насилен от Спейси, когато е бил едва на 14-години. Последваха редица притеснителни обвинения и от членове на екипа на "Къща от карти". Асистент на продукцията заяви, че е бил докосван от актьора по непристоен начин и че е създал токсична атмосфера на снимачната площадка. Личен асистент пък заяви, че е бил хванат за пакета от Спейси, след като актьорът наранил ръката си по време на снимки и трябвало да бъде откаран до болницата. Същото обвинение съобщи и млад актьор, който се явил на прослушване за участие в популярния сериал.

View post on Instagram
 


Скандалът срина изцяло репутацията на знаменития актьор и след като бе уволнен от “Къща от карти”, той бе премахнат и от филма "Всичките пари на света", който вече бе заснет. На режисьора Ридли Скот му се наложи да снима отново лентата, този път с Кристофър Палмър, въпреки че повторното заснемане му е коствало огромна сума пари. „Иначе никой нямаше да гледа този филм“ - каза тогава режисьорът, признавайки, че Кевин Спейси е изиграл ролята си изключително добре.