Тази година се оказа повече от различна за британското кралско семейство, може би определението "съдбовна" би било най-точно за 2021-ва. След всички сътресения - смъртта на принц Филип, влошеното здраве на кралица Елизабет Втора, интервютата, изпълнени с жестоки обвинения от страна на Меган и Хари, които са само част от всички събития, Кейт Мидълтън и принц Уилям наложиха извънредна забрана.

Известно е, че Коледа е най-специалният празник, който членовете на фамилията отбелязват подобаващо всяка година не само с тържествен обяд в замъка Уиндзор, но и с впечатляващ концерт. Всяка година събитието се излъчва по Би Би Си, но сега, за първи път, телевизията няма да бъде допусната до концерта. Причината за решението на херцозите на Кеймбридж да не разрешат на медията да отрази коледното събитие, се крие в скандалите, които разтърсиха кралското семейство.

Припомняме ви, че наяве излязоха шокиращи факти от съдбовното интервю на принцеса Даяна пред Мартин Башир - човека, който измами Лейди Ди и я подтикна да се обърне срещу семейството на Елизабет Втора. Дни след излизането на доклада журналистът подаде оставка и вече не е част от екипа на Би Би Си. Кралското семейство е било разочаровано и от други прояви на телевизията, заради които тя няма да бъде допусната до коледното събитие.

Тази година благотворителният концерт ще бъде проведен в Уестминстърското абатство, а водеща ще бъде самата Кейт Мидълтън.

Четете още: Джил Байдън посрещна първата коледна елха в Белия дом (снимки)