Автор
Ева Григорова

Започнете начисто: Анализирайте своята 2021-а сега!

Краят на всяка година определено е най-доброто време за равносметка, защото всички се нуждаем от усещането за ново начало, което ни предлага идването на следващите 12 месеца.

Често обаче ни е трудно да си направим рекапитулация и да си дадем сметка за нещата, които сме преживели през отиващата си година. За това днес ще ви дадем една примерна рамка, която можете да следвате: просто отговорете на въпросите от тази статия и ще имате много повече яснота, както относно миналото, така и по отношение на бъдещето. За оптимален резултат, запишете отговорите си на лист хартия.

Въпроси:

Какво е цялостното ви усещане за 2021-ва година? Добра или лоша бе тя за вас?

Затворете очи, вдишайте дълбоко и усетете каква беше за вас отиващата си година? Запишете първото нещо, което ви идва наум.

Истината е, че в живота ни винаги се случват неочаквани и непланирани неща, които умът ни интерпретира като лоши или добри. Винаги можете да смените перспективата и да започнете да гледате на трудностите, които срещате като на възможности за учене и развитие или пък като на нещо, което ви пречи да продължите напред. Учейки уроците си и променяйки се, всеки от нас има възможност да превърне идната година в един наистина успешен проект.

Ето и останалите въпроси, чиито отговори е важно да знаете:

Кои бяха най-хубавите моменти от 2021-ва година?

Кои бяха най-трудните моменти от отиващата си година?

Кога постъпихте правилно?

Какви грешки направихте?

Как израстнахте като личност?

Кои бяха нещата, които направихте по нов начин тази година?

За какво сте благодарни?

Какво можете да научите, за да бъдете по-добри?

Отговорите на тези въпроси вероятно са ви върнали както към най-хубавите ви спомени, така и към най-трудните моменти от изминалите 12 месеца, но именно в това се крие истинското битие - нищо не е нито само черно, нито само бяло. Важното е да учим уроците си, да се вслушваме в посланията на Вселената и да продължаваме напред.

Вече се чувствате готови да си дадете новогодишните обещания за 2022-ра, нали?