Автор
Ева Григорова

Алек Болдуин отрича да е поискал по-голям пистолет, полицията конфискува телефона му

Алек Болдуин категорично отрече твърдението, че е поискал по-голям пистолет “Колт” точно преди фаталната стрелба, в която загина операторката Халина Хътчинс.

Твърдението се появи в на изданието Newsweek. “Това всъщност е лъжа” - казва актьорът. “Изборът, относно целия реквизит на Rust, бе направен от мен седмици преди да започне заснемането на продукцията. Да твърдиш, че са били направени промени “преди фаталната стрелба” е невярно” - допълва той.

View post on Instagram
 

Междувременно полицията в Ню Мексико издаде заповед за конфискация на iPhone-а на звездата. Тя е поискана от шерифите в Санта Фе, които в момента разследват инцидента. Властите са сметнали за необходимо да прегледат съобщенията и снимките в телефона на актьора, както и записите на локацията му в различни времеви отрязъци, които вероятно също са останали в устройството.

View post on Instagram
 


Припомняме, че малко след стрелбата, папараци направиха снимки на актьора, на които се вижда как той говори по телефона.

В заповедта за конфискация се казва, че Болдуин е разкрил на полицията, че си е разменил няколко имейла с оръжейничката Хана Гутиерес Рийд, относно вида на пистолетите, които да използват в продукцията. Двамата заедно се спират на “Колт” 45-ти калибър.

View post on Instagram
 

Актьорът твърди още, че когато е получил пистолета, му е било казано, че той не е зареден. В свое интервю пред ABC Болдуин сподели, че никога не е натискал спусъка и че пистолетът е гръмнал сам. В резултат от произведения изстрел умира операторката Халина Хътчинс, а режисьора на филма Джоел Соуза е ранен в рамото.