Ди Каприо се хвърли в ледено езеро, за да спаси двете си кучета

Леонардо ди Каприо се е хвърлил в ледено езеро, за да спаси двете си кучета. Холивудският ас сподели за смелата постъпка в интервю за Entertainment Weekly.

Актьорът наел къща по време на снимките на филма "Не гледай нагоре". В нея компания му правели домашните му любимци - две очарователни хъскита.

Веднъж едно от тях решило да скочи в замръзналото езеро, без да има ни най-малка представа колко студено е то. За да се измъкне от ледения капан, косматият любопитко имал нужда от помощ. И тя веднага дошла в лицето на неговия обичен стопанин - Лео Ди Каприо. Звездата от "Титаник" нито за секунда не се поколебал и се хвърлил след любимеца си, за да го спаси.

В този момент обаче актьорът бил последван и от другото му куче, което заедно с господаря си заплувало към уплашения си другар. "Второто куче се хвърли да ближе това, което се давеше, и така всички се озовахме в езерото", разказва носителят на Оскар пред изданието.

Новината за спасителната акция идва броени дни след тази, с която стана ясно, че служители на Гражданската гвардия в Испания са спасили домашен любимец, затънал в почти замръзнало езеро. Кучето гонело пръчка, която собственикът му хвърлял над замръзнало езеро, но ледената кора се оказало, че не била дебела навсякъде и в един момент кучето пропаднало в ледена дупка, от която не могло да излезе.

Собственикът му се обърнал за помощ, като на пристигналите спасители се наложило да се съблекат и да влязат в ледените води, за да спасят скимтящата животинка.

Четете още: Кралицата е в ужас: Животът на принц Уилям е в опасност