Автор
Радина Василева

Очаквайте в 'Код здраве': От какво боледуват най-много децата тази зима

До скоро само най-малките посещаваха присъствени учебни занятия и като че ли рискът да се приберат кашлящи бе една идея по-малък. На всички ни е ясно, че мерки като спазване на необходимата дистанция, достатъчно често миене на ръце и носене на маски, се спазват частично, и то само в някои учебни заведения поради редица фактори.

Как тогава да пуснем детето си спокойни на училище? Има ли как да го предпазим от вирусна инфекция или пък от Ковид-19? Как да му помогнем да му мине по-бързо, ако все пак се разболее? От какво най-много се очаква да боледуват тази зима подрастващите изобщо? На всички важни въпроси тази седмица ще ни отговори началникът на отделението по педиатрия в университетската спешна болница „Пирогов” доц. Ирен Цочева.

доц. Ирен Цочева

Само в аванс ще ви споделим, че очакванията ѝ са тази зима нито вирусните инфекции, нито Ковид-19 да подминат подрастващите както през миналата. Затова е много важно родителите да вземат адекватни превантивни мерки, така че максимално да осигурят едно нормално детство. „Освен спазването на дистанция и добрата хигиена, препоръчвам в употреба да влязат и т.нар. бариерни предпазни средства”, насочва вниманието ни доц. Цочева.

Като особено удачен вариант тя посочва спрея срещу вирусни инфекции ВируПротект. „Винаги когато детето е на място, в което има повече хора, препоръчвам да се направят по две впръсквания преди, както и след мероприятието, за да се осигури максимална защита срещу всякакъв тип вируси”, споделя доц. Цочева.

Какви са предимствата на медицинското изделие, може ли да ни помогне за по-бързо оздравяване, ако вече сме заразени, и подходящо ли е и за възрастни – предстои да разберете този четвъртък, само в „Код здраве” с водеща Радина Василева.