Автор
Христина Кирилова

Ето какво никога не трябва да подарявате на Коледа

Празничната еуфория вече ни е завладяла и в момента изтичат последни дни и часове, в които да се подготвим с подаръци за любимите ни хора за Коледа. И макар за много от нас това да е трудна задача, защото невинаги знаем с какво точно ще зарадваме онези, които обичаме, е добре поне да изключим онези подаръци, които никога не трябва да правим на този празник. Защото според поверията носят нещастие и бедност. Ето кои са те:

Свещи

Свещта е един от често срещаните подаръци за коледа, тъй като по магазините можете да откриете какви ли не и все красиви, като истински произведения на изкуството. А ароматните винаги са предпочитани, защо какво по-празнично от това да ухае на канела, кафе, джинджифил или каквото друго се сетите, в дома? Свещта звучи като много романтичен и нежен подарък, но всъщност свещите се използват обредни ритуали и не носят щастие под формата на подарък. Това съвсем не означава, че ако получите свещ за Коледа, трябва да я изхвърлите. Просто дайте монета на този, който ви я е подарил, за да се пречистите.

Ножове, прибори, тирбушони или пособия за маникюр

Като цяло - никакви остри предмети, защото те могат да бъдат източник на негативна енергия. Според безброй поверия, подобна вещ, поднесена като подарък, може да донесе скандали и конфликти в дома. Но дори и да получите остър предмет като подарък, постъпете по същия начин, както със свещта - дайте монета на този, който ви го е поднесъл.

Огледало

Смята се, че подобен предмет, като подарък, е портал към подземния свят. Също така се твърди, че могат да предизвикат главоболие и кошмари. Ако получите огледало за Коледа, го поставете в някой ъгъл и го покрийте с плътна кърпа. След три дни намерете начин да се отървете от него. Огледалото трябва да влезе в къщата ви, единствено ако вие сте си го закупили.

Портфейл

Дори и да е поднесен с добри чувства, този подарък може да донесе финансови проблеми, особено ако в него не е оставена банкнота. Като цяло, избирайте подаръците откъм креативната страна и забравете за практичността.

Часовник

Сигурно сте чували, че когато подарите часовник на някого, той отброява минутите до края на живота му. Твърди се още, че докато носи този часовник, човек ще закъснява за всякакви важни дела.

Перли и бижута с перли

Коя дама не би се зарадвала да получи перли или бижу с перли за Коледа? Само че и тук има уловка - подарените перли носят нещастие, според някои поверия, както и проблеми с партньора. Смята се още, че ако получите такъв подарък за Коледа, то със сигурност няма да се омъжите през предстоящата година. Но не се отказвайте от бижутата - просто избирайте други, по-неутрални, камъни.

Четете още: Просто ей така: Да си Тузаря и да ти съсипят живота за броени дни