Лунен северен възел в Телец: Навлизаме в период на кармични уроци и предизвикателства

Лунните възли са математическа точка между Слънцето и Луната. Възлите почиват върху една ос, което дава възможност те да бъдат наричани Северен възел и Южен възел.

Северният възел представлява нашата съдба и това, върху което работим, надграждайки себе си, а Южният възел се отнася към миналото ни и основата, върху която развиваме нашите качества и способности.

Докато самите възли в нашата собствена натална карта могат да носят лично значение, позицията им разкрива общата карма и уроците, които трябва да научим на глобално ниво.

На 19 януари 2022 г. Лунните възли преминават в знаците Телец и Скорпион, където ще останат приблизително 18 месеца. Северният възел ще бъде в Телец, а Южният – в Скорпион. Това изместване на възлите показва нов колективен кармичен урок, който трябва да научим през посочения период. Днес насочваме вниманието си към Северния възел в Телец и неговото влияние над изборите, които трябва да направим.



Северният възел в Телец

Северният възел в Телец показва енергията, която се стремим да култивираме в живота си. Телецът е земен знак, който е представен от стабилния и заземен Бик. Бикът е щастлив да броди сред ливадите си и да подхранва почвата. Той е стабилен, уверен и няма какво да доказва.

Когато Северният възел се премести в Телец, ние сме стимулирани да прегърнем тези стабилни и силни качества в собствения си живот. Бикът усърдно се грижи за тревата около себе си, като се възползва от всичко според местонахождението си. Бикът не иска да се променя, той просто търси начин да се възползва максимално от мястото, където се е озовал. Всъщност промяната не е нещо, което идва лесно за Бика, той обича предвидимостта и да знае какво следва.

Под властта на неговата енергия ние сме готови да внесем повече хармония и стабилност в собствения си живот. Стараем се да бъдем последователни и да следваме целите си усърдно и целеустремено.



На колективно ниво Северният възел, който се премества в Телец, показва, че е време да се примирим със ситуациите в живота ни от последните няколко години. Да осъзнаем, че няма връщане назад, поради което трябва да насочим енергията си към настоящето и към най-доброто, което можем да извлечем в този момент.

Време е да се адаптираме към настъпилите промени, за да можем да се чувстваме по-заземени и самоуверени, така че да намерим и нови начини за процъфтяване и растеж.

Телецът е свързан и с изобилието, така че периодът ни дава мощен тласък именно към този аспект.



Как можем да се възползваме от изобилието от възможности около нас, дори ако нещата изглеждат различно или не са както преди?

Телецът се управлява от Венера, особено от качествата на Венера, които са свързани с нашето чувство за собствена стойност. Така именно самоуважението ни ще диктува някои от изборите и действията ни през този период.

Чувството за собствена стойност не се отнася само до нашето самочувствие, но и до това на какво точно обръщаме внимание и избираме да отделим част от времето си, какво избираме да толерираме, какви граници избираме да поставим в името на нашата сигурност. Свързването с нашата собствена стойност е дълбоко и често от него може да зависят и нашите решения.

Енергията на Телеца управлява планетата Земя, така че теми, свързани с околната среда и условията на планетата, също могат да ни вълнуват и занимават по време на този транзит. Има надежда, че при това възлово разположение ще видим някои положителни промени в начина, по който се отнасяме към планетата и изборите, които правим за нейното бъдеще.

Финансовите индустрии също се управляват от Телец, така че теми около този аспект могат да се окажат чести явления на обществената арена.

Дни по време на Северния възел в Телец, на които е добре да обърнем внимание:

30 април 2022 г. - Слънчево затъмнение в Телец
8 ноември 2022 г. - Лунно затъмнение в Телец
28 октомври 2023 г. - Лунно затъмнение в Телец



В тези моменти обърнете особено внимание върху вашите лични потребности, върху стойността на вашата личност, върху постигнатото до момента и потърсете начин да изразите себе си по най-добрия начин, на който сте способни. Именно подобряването на самочувствието ви чрез градивен подход и самоусъвършенстване е и пътят и връзката ви с изобилието от по-добри възможности и постижения.

Четете още: Топ астроложката Ясмин Боланд споделя как да бъдете щастливи през 2022-ра!