Автор
Ева Григорова

Лесно и супер вкусно: Разтапящи се сладки картофи на фурна

Тези сладки картофи на фурна са изключително лесни за приготвяне и много, много вкусни.

Единственото, което се изисква от вас е търпение, докато се изпекат. След това можете да ги похапнете като гарнитура към месо или риба или пък ако сте по-авантюристично настроени бихте могли да ги сервирате за закуска в комбинация с мед или сладо.

View post on Instagram
 

Ето я и рецептата, нужни са ви само три съставки!

2 големи сладки картофа
4 супени лъжици масло, гхи или кокосово масло - добре е мазнината да бъде разтопена и охладена
1/2 чаена лъжичка сол

Начин на приготвяне:

Разтопете мазнината, която сте подбрали и я оставете да се охлади.

Обелете сладките картофи и ги нарежете на кръгчета с дебелина около 3 см.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Подредете сладките картофи в тава за печене и ги оваляйте добре в маслото и солта.

Печете около 20 минути от едната страна, след това ги обърнете и печете още 20 минути.

Може да ви се стори, че картофите започват да покафеняват твърде много, но те всъщност се карамелизират с помощта на мазнината.