Тези сладки картофи на фурна са изключително лесни за приготвяне и много, много вкусни.
Единственото, което се изисква от вас е търпение, докато се изпекат. След това можете да ги похапнете като гарнитура към месо или риба или пък ако сте по-авантюристично настроени бихте могли да ги сервирате за закуска в комбинация с мед или сладо.
Ето я и рецептата, нужни са ви само три съставки!
2 големи сладки картофа
4 супени лъжици масло, гхи или кокосово масло - добре е мазнината да бъде разтопена и охладена
1/2 чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне:
Разтопете мазнината, която сте подбрали и я оставете да се охлади.
Обелете сладките картофи и ги нарежете на кръгчета с дебелина около 3 см.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Подредете сладките картофи в тава за печене и ги оваляйте добре в маслото и солта.
Печете около 20 минути от едната страна, след това ги обърнете и печете още 20 минути.
Може да ви се стори, че картофите започват да покафеняват твърде много, но те всъщност се карамелизират с помощта на мазнината.