Автор
Мария Николова

Майка на три деца от Украйна си купи пушка. Ще защитава семейството и страната си

Майка на три деца от Украйна си купи пушка, за да защитава семейството си в случай на руска инвазия. През последните няколко дни цивилните граждани в източноевропейската страна са крайно обезпокоени от размяната на реплики между Русия и САЩ по отношение на страната им и се подготвят за евентуално нахлуване на руски части.

52-годишната Мариана Жагло не е войник, но казва, че ще направи всичко необходимо, за да защитава страната и семейството си.

„Като майка аз не искам децата ми да наследят проблемите, които Украйна има в момента. По-добре аз да се справя с това сега“, казва бойната украинката.

„Ако се стигне дотам, ние ще защитаваме Киев. Ако трябва да се стреля, ще се стреля“, продължава майката, като показва оръжието, което си е купила. Тя обяснява, че по принцип това е ловна пушка, но тя никога не е ловувала и няма намерение да го прави.

Мариана е похарчила 1300 долара за пушката. Освен това тя си е купила още камуфлажно облекло и каска.

САЩ изпратиха военно оборудване на Украйна. Снимка Getty Images

Жената, която работи като маркетинг специалист, е сред хилядите доброволци, които са се включили в ново формирование заради надвисналата опасност от война.

Същевременно Русия продължава да твърди, че няма намерение да нахлува в Украйна и обвинява НАТО и Запада, че подклаждат напрежение в региона.

Много жени се включиха в патриотични демонстрации в Киев.