Автор
Весела Георгиева

Британки се влюбиха в престъпник, предлагат на полицията да го държат под домашен арест

Снимка на британски престъпник обиколи социалните мрежи и подлуди хиляди жени, съобщава The Independent, цитиран от БГНЕС.

Подобно на американския си "брат по съдба" Джеръми Мийкс, 37-годишният Джонатан Кейхил стана известен с фотографията, която полицията публикува след ареста му.

Кейхил е арестуван и осъден за грабеж. След известно време той е освободен условно, но в края на януари нарушава условията за освобождаване и бяга.

Полицията на Западен Йоркшир публикува негова снимка, направена след първото задържане, но вместо да получи сигнали за местоположението на Кейхил, той печели цяла армия от почитателки.

Благодарение на атрактивния си външен вид 37-годишният мъж моментално се превърна в „най-секси престъпника“ във Великобритания и хиляди жени започнаха да обсаждат уеб страницата на полицейското управление, признавайки любовта си към обирджията.

„Имам и белезници“, пише една от британките, очаровани от Кейхил.
„Ако го намеря, мога ли да го запазя за себе си?", пита друга.
„Надявам се да не замръзне там? Имам свободна стая, ако иска ... и чифт белезници“, пише трета.

Жените признават, че били привлечени от правилните черти на лицето на престъпника, атлетичната му фигура и „пронизително сините очи“. Мнозина го описват като "фитнес престъпник" и "престъпно сексуален".

Полицията на Западен Йоркшир обаче успя да го залови и да го върне в затвора в рамките на една седмица.

„Предложението ми да го държа под домашен арест с мен, ако затворите са препълнени, остава в сила“, припомня почитателка.

Служителите на реда смятат, че внезапната страст на британските жени към Кейхил е помогнала за задържането му във възможно най-кратък срок, тъй като снимката му се е разпространила в социалните мрежи за броени часове и е било просто невъзможно да се скрие толкова дълго време с такава популярност.