Откакто гел лакът навлезе, перфектният маникюр вече е неизменна част от всекидневието ни. Но макар и да има толкова много маникюристи, трябва да признаем, че добрите, които вършат работата си качествено, са наистина малко. А дали можете да разберете дали вашият професионалист е сред тях, още преди да сте излезли от салона? О, да и днес ще ви посочим кои са 5-те грешки, които много маникюристи допускат и показват, че не получавате качествена услуга.

Ръждясали инструменти

Много маникюристи залагат на по-евтини инструменти (ножички, клещи, избутвач за кожички), но истината е, че често ниската цена е за сметка на качеството. Ако забележите захабени инструменти с ръжда по тях, то трябва да знаете, че вероятността да ви порежат и да не обработят ноктите ви по най-добрия начин, е голяма.

Липсата на дехидратор

За да получите добър и траен резултат, ноктите трябва да бъдат третирани с дехидратор, който да отстрани мазнината от плочката преди нанасянето на основа и лак. В противен случай лакът ще падне много бързо и няма да сте никак доволни от резултата.

Обърнете внимание на вида на ноктите ви при свалянето на лака

Ако ноктите ви са неравни и виждате петна по тях, то трябва да знаете, че не сте получили качествена услуга. Това означава, че ноктите ви са увредени.

Използването на стари и некачествени лакове

За съжаление, ефектът от старите и некачествени лакове можете да видите едва след ден-два, дори и повече. Но със сигурност ще го забележете по това, че лакът ви се бели, пада от само себе си, получават се джобове или можете много лесно да го надраскате. Лакът трябва да остане в перфектно състояние между 2 и 3 седмици. Скъпи маникюристи, не пестете от лакове, защото това винаги се забелязва и клиентът няма да се върне при вас.

Ако накрая не ви намажат с масло за кожички

Кутикулите изискват грижа, дори и във времето от първото до второто посещение при маникюриста. Желателно е да се снабдите с масло, което да нанасяте поне веднъж дневно, а когато сте на процедура, то тя трябва задължително да бъде завършена с намазване на кожичките. Ако това не се случи при вас, то не е желателно да си записвате следващ час при този маникюрист.

Четете още: Хирург разкри какви са корекциите на звездите, които те държат в тайна