Автор
Радина Василева

Код здраве: Промените, които настъпват в женското тяло по време на бременност

Бременността е както един от най-вълнуващите за всяка жена периоди от живота й, така и цели 9 месеца, в които тялото и емоциите са различни и непознати досега. При известна част от дамите всичко минава леко и гладко, активни са до последно и нямат особени оплаквания. Немалко обаче са тези, които далеч не могат да се похвалят със същото. Най-честите неразположения в този етап от живота им са свързани със: сутрешното гадене, подуването на крайниците, болките в кръста и гърба, лесната умора, замаяност, косопад, проблеми със зъбите или чупещи се нокти и още, и още.

Затова в днешния епизод Радина Василева разговаря с акушер-гинеколога д-р Венислава Александрова, която ни идва на помощ с разяснения на какво най-често се дължат тези неразположения, има ли витамини и минерали, които задължително трябва да се приемат допълнително, кои са хормоните „пакостници” и дава ценни съвети как да се справим или поне да намалим всяко от тези неразположения.

Вижте целия разговор с д-р Александрова във видеото!

Следващия петък очаквайте продължение на темата, свързана с промените, които настъпват в женското тяло след бременността с гост д-р Венислава Александрова!

Кой е днешният ни гост накратко:

Венислава Александрова е акушер-гинеколог с над 10 години опит. Освен различни гинекологични случаи, в практиката си проследява и бременност. Създава сайта https://www.ginekologsofia.bg, водена от желанието си да е максимално полезна не само на своите пациентки, но и на жени с гинекологични, или други въпроси.