Веганите са по-склонни към отворени връзки, отколкото хората, които ядат месо

Веганите са по-заинтересовани към отворените връзки, отколкото хората, които ядат месо, сочи ново проучване.

Близо 34% от веганите и вегетарианците са по-склонни да бъдат в отворена връзка, в сравнение с едва 20% от тези, които категорчно ги отричат. Това сочи анализ на потребителски данни от Veggly - приложение за запознанства за вегани.

Резултатите показват също, че три четвърти (73,4%) от потребителите на приложението за запознанства се интересуват от дългосрочни, моногамни връзки.

Повече от половината (56 на сто) се интересуват от "еднократни срещи", докато над една трета (33,8 на сто) - от отворени отношения. Малко над половината (57,2%) имат интерес към осъществяването на нова връзка, която да поддържат паралелно с настоящата.



Джо Хемингс, поведенчески психолог и коуч по взаимоотношения, описва данните като "впечатляващи".

"Веганите, по-специално, вече са взели етичното решение за себе си да не ядат месо и това се е превърнало в една от основните им ценности при среща", казва тя.

"Поради техния самоуверен и по-малко традиционен избор на хранене, те са по-склонни да имат увереността да възприемат нетрадиционни връзки, които също са различни от нормата, като нещо напълно приемливо", допълва експертът.

"Те вече са се откъснали от традиционните норми по отношение на храненето, така че защо да не се откъснат и от нормите, касаещи интимните взаимоотношения. Тази нарушаваща нормите увереност може да бъде пренесена и в други области на взаимоотношенията и може да доведе до по-голяма вероятност за експериментиране в спалнята или с други разновидности на отношения, които не са в съответствие с традиционните структури на взаимоотношенията", отбелязва Хемингс.



А от горепосоченото изследване изглежда, че броят на хората, отворени към немоногамни връзки, расте все повече.

В същото време проучване на Journal of Sex Research установило, че търсенето в Google за термини, свързани с отворени взаимоотношения, също се увеличава постоянно през последните 10 години.

Едно по-късно проучване на същата група изследователи открива, че повече от един на всеки пет американци са участвали в немоногамна връзка в даден момент. За изследователите обаче е трудно да получат точни числа.

"Няма реален начин да разберем колко често срещано явление е немоногамията", казва сексуалният педагог Чарли Гликман пред Fatherly.

"Освен това е доста трудно да накараш хората да бъдат абсолютон открити и честни по отношение на сексуалния си живот, дори когато това не е извън нормата", уточнява още той.

Четете още: Веганите правят много по-хубав секс от хората, които хапват месо