Автор
Мария Здравкова

Никита Михалков: Русия нямаше друг избор

По темата с Украйна се изказа и известният руски режисьор Никита Михалков. По думите на Михалков, цитирани от руски медии, Русия не е имала друг избор, освен да признае Донецката и Луганската народни републики, тъй като Украйна е превишила допустимите норми.

“Аз мисля, че случилото се бе единственият възможен изход от тази ситуация. Заради предателството на Украйна и нашите западни партньори. В продължение на осем години светът спокойно гледаше как безнаказано се убиват невинни граждани за това, че не искат да приемат нацисткия режим. Нежеланието на целия западен свят да се отнесе с внимание и уважение към нашите опасения не дава възможност една себеуважаваща се страна да продължава да гледа как безнаказаността поражда още повече безнаказаност”, изказа своето мнение режисьорът.

По думите му и това е бил начинът Русия да съхрани достойнството си, което години наред се опитват да й отнемат.

Що се отнася до коментарите на много известни хора в мрежата, които призовават за незабавно прекратяване на военните действия, то Михалков отбеляза, че всички те са мълчали през годините за случващото се в Донбас.

Режисьорът има намерение да посвети на ситуацията и конфликта филм в близко бъдеще.

View post on Instagram