Може ли колективната медитация да спре войната в Украйна?

Твърдението, че може, вероятно ще се стори прекалено смело, но само на пръв поглед. Това е така, защото фактът, че наблюдателят влияе върху елементарните частици, отдавна е доказан от квантовата физика. Засечен е от учените при опитите с дифракция на фотоните – експериментаторът, според това какво очаква, определя изходния резултат от експеримента.

Още в началото на ХХ век великият датски физик Нилс Бор разглеждал околния свят само като вероятна форма. Конкретната реалност, според Бор, се появява само, ако има кой да я наблюдава. Изследванията от средата до края на миналия век доказват ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА КОЛЕКТИВНОТО СЪЗНАНИЕ върху планетарните процеси и явления.

По време на Втората световна война през 1944 г. флотът на САЩ подготвял десант на Филипините, където били разположени японски военни сили. За да попречат на нахлуването 100 милиона японци едновременно извършили обредна молитва към богинята на Слънцето. Скоро върху американския флот се стоварил тайфун. В резултат – десантът се провалил.

От ноември предната година до май 1984-та група изследователи в Израел, Югославия и САЩ с помощта на медитация се опитали да донесат мир на територията, където тогава се водели сраженията в ливанската война. В резултат, в периода на работата, на групата броят на бойните операции се съкратил с повече от една трета. Огромното разстояние между групите и отсъствието на непрекъсната комуникация между тях не попречило за постигането на този успех.

View post on Instagram
 

През 1987 г. опитите да се повлияе върху хода на ливанската война продължили. Три сеанса на колективна медитация с мислени послания за прекратяване на агресията довели до намаляването на военните загуби с 50% в продължение на шест месеца.

През 1994 г. в Санкт Петербург 200 участници в колективна медитация произнесли религиозни молитви. След седмица броят на умишлените убийства в един от районите на града намелели с 44%, а на тежките телесни повреди – с 31%.

Има и друг подход към проблема. Нека пак си припомним твърдението на гениалния Бор: „Реалността не съществува като такава, тя зависи от наблюдателя”. Иначе казано КАКВИТО СМЕ НИЕ, ТАКЪВ Е И СВЕТЪТ НИ!

Вероятно повечето от нас са забелязали как всичко наоколо разцъфтява, когато вътрешното ни състояние се подобри. Точно на постигането на такава положителна вътрешна трансформация са насочени съвместните медитации. Ръководствата на много големи организации и дори в някои азиатски държави официално използват този метод за разрешаването на широк спектър от проблеми.

Някои прилагат този метод като инструмент за промяна в света. Все по-често се организират такива колективни медитации и онлайн. Наблюденията показват, че тя не отстъпва много на присъствената колективна медитация, а често е и по-ефективна, защото благодарение на новите технологии, в нея могат да се включат много повече участници. Така че свой реален принос към това този свят да стане по-добър може да даде всеки желаещ.

Б.ред.: Логиката подсказва, че тъмните сили на планетата ни, каквито безспорно има, иначе няма човешко обяснение на злодеянията, на които непрекъснато ставаме свидетели, или са повече, или го умеят всичко това много добре. А светлите сили са вероятно инертни, защото те се активират едва, когато станат свидетели на злодеянията. Просто са толкова наивни и добронамерени, че не вярват да се случат.