Красавицата и войната: Мис Украйна грабна оръжие, за да брани родината си (Снимки и Видео)

Докато руските въоръжени сили приближават украинската столица Киев, сеейки масова разруха, болка и смърт след себе си, една млада жена, и не само тя, е готова да грабне оръжието и без страх и колебание да се изправи срещу вражеската инвазия в страната си.

Анастасия Лена написа в своя Инстаграм профил: "Всеки, който нахлуе със сила през украинската граница, ще бъде убит!" С тези думи бившата Мис Украйна даде да се разбере, че за нея сега няма по-голяма кауза от тази да брани родината си.

View post on Instagram
 


"Тренираме. Нашествениците ще умрат на наша земя! Целият свят ще види това! Почакайте и вижте какво ще се случи", пише младата жена.

31-годишната Анастасия Лена пусна и видео в социалната мрежа, на което се вижда как се упражнява на стрелбище с огнестрелно оръжие в ръка.

View post on Instagram
 


Анастасия представлява Украйна в конкурса за красота Miss Grand International през 2018 г. Впоследствие работи като мениджър връзки с обществеността в Турция. Както се вижда от профила ѝ обаче, пред спокойния живот в южната съседка, брюнетката избира окървавената Украйна и възможността да участва лично в отбраната на родината си.

Кадърът в Инстаграм, на който Лена държи автомат в ръцете си, илюстрира красноречиво решението, което е взела за себе си. На него тя изглежда решителна, целеустремена и уверена в това, което прави.

View post on Instagram
 


Анастасия не е единствената украинка, която е готова да вдигне оръжие в името на страната си. През последните дни сме свидетели на все повече истории, които разказват за други дами – цивилни граждани, изявили желание да се включат в бойните редици на украинската армия, за да защитят родината си. Сред тях е и Кира Рудик, за която наскоро ви разказахме. 36-годишната украинка е лидер на политическа партия "Глас" и член на украинския парламент от 2019 година.

За военния ентусиазъм на Лена обаче със сигурност помага и известната спортна подготовка, която тя има. Или с други думи спортът ѝ е в кръвта. Голямата ѝ страст са фитнеса и силовите упражнения. Благодарение на калената си воля за победа и самоусъвършенстване тя успява да завърши и Спартанското състезание през 2021 г. Става дума за поредица от състезания с препятствия с различна степен на трудност и дължина, варираща от три мили до маратонски размери. То се провежда в над 30 държави по целия свят, включително САЩ, Канада, Южна Корея, Австралия и няколко европейски страни.

View post on Instagram
 


Снимките и видеото на Лена всъщност не са единственият прийом, по който тя изразява позицията и намеренията си по отношение на създалата се военна обстановка в страната. Независимо дали е на бойното поле, на сцената или в интернет, Анастасия Лена винаги намира начин да подкрепи страната си и да вдъхне смелост на всички свои съграждани в този страшен момент. Често в профилите ѝ в социалните мрежи могат да бъдат забелязани апели като: "Останете силни", "Спрете войната", "Молете се за Украйна".

View post on Instagram
 

Четете още: Храбра украинка заряза бизнеса си за $1 милиард и хвана Калашников (снимки)