Има ли начин да разберем дали в дома ни е натрупана отрицателна енергия? Как да го „излекуваме”?

Има признаци, които подсказват, че тъмните енергии са се настанили в дома ни. Ето някои от тях: Живеещите в дома хора и домашни любимци боледуват, цветята вкъщи не се чувстват добре или направо умират, изчезват или се губят вещи, появяват се мравки, хлебарки и други насекоми, прекалено често изгарят електрическите крушки, прекалено често се развалят домашните уреди, чуват се неясни звуци и шум.

Без видима причина и видим източник се появяват неприятни миризми, вратите сами хлопат, постоянно се появяват течове, чернилка по стените, непрестанни кавги в жилището. И още – неразбираема сънливост, апатия, умора, сънят не ви възстановява силите, спите лошо. Или пък в дома ви са били хора, чиято искреност е съмнителна, или някой наскоро е починал в това жилище.

Дори и само три от гореспоменатите явления и ситуации да съвпадат с наблюденията ви е добре да се замислите как да излекувате дома си.

Как може да излекувате жилището си?

Това не е чак толкова сложно както изглежда на пръв поглед. С тази задача всеки може да се справи с помощта на несложни правила. Добре е такова енергийно прочистване да са прави 3-4 пъти в годината – нещо като генералното физическо почистване на дома.

1. Настройте се на положително мислене

За настройката на ума към чисти мисли помага практиката на 40-те благодарности към Твореца за всичко, което ти ИМАШ. Ако ви е по-удобно – запишете списъка с благодарностите на лист хартия. И с искрено чувство произнесете благодарностите от целия списък на глас или на ум. Колкото по-ярки са чувствата, толкова по-добро е качеството на очистването чрез благодарност.
Колкото по-често човек намира повод да благодари за ВСИЧКО, което му е дадено Свише, толкова по-често той ще получава това, за което винаги е мечтал.

2. Подготовка за енергийно почистване на дома

Облечете се колкото може по-просто – най-добре с домашния халат или друга мека дреха, която ви е удобна. Добре е по време на процедурата да свалите от себе си всякакви украшения – метални, кожени или пластмасови.

Добре е да сте в пълно неутрално енергийно състояние. В целия дом отворете вратите и прозорците, ако обстановката позволява – и входната врата. Нека хората, които не участват в това прочистване, да излязат от дома. Изпратете домочадието на кино или на разходка, за да не ви пречат.

Първото нещо, с което трябва да се заемете е да се избавите от стари и ненужни вещи. Всичко, което не използваш в продължение на повече от година, събира отрицателна енергия. Без жал изхвърлете или подарете ненужните неща, за да освободите място за новите и необходимите. Поправете счупената техника, а ако не може да се поправи, без жал се освободете от нея. Изхвърлете ненужните списания, брошури и т.н., а хартиените отпадъци предай за рециклиране.
Най-опасни са счупените или пукнати съдове – изхвърлете ги дори, когато имат само малка пукнатина. През нея изтича положителната енергия, а заедно с нея – и семейното благополучие.

3.Мийте мръсните съдове

Оставени неизмити през нощта те събират от жилището ви цял развъдник на невидими живи същества. Това се отразява лошо на физическото и психическото ви здраве. Във Ведите се казва, че ако в дома остават или се натрупват мръсни съдове, то човек трябва да излезе от такъв дом до залез слънце.

4.Освобождавайте се от боклука

и грозните дрехи, перете дрехите си по-често и следете за състоянието на вещите си. Ако не можеш сам да ремонтираш нещо – уред или дреха, дай ги за ремонт на съответните майстори. Ще се изумите как ще се промени животът ви, взаимоотношенията ви ако просто въведете ред в шкафовете си.

След като сте прочистили дома си от всякакви боклуци и сте подредили нещата в дома, сега избършете всички огледала в жилището. Правете с кърпата кръгови движение по часовниковата стрелка. Само така заедно с прахоляка ще си отиде и енергийната мръсотия. Направете поне 13 кръга.

5. Опушваме и поръсваме

Ще ви трябват няколко стръка жълт кантарион, магарешки трън или пирен. Пригответе и купа с вода. Тя може да бъде структурирана (за предпочитане размразена) или светена, но в никакъв случай чешмяна вода.

Първо напръскайте всеки ъгъл на къщата с тази вода, след това намокрете лицето и ръцете си с нея и без да се бършете, оставете я да изсъхне. След това запалете клонките на растенията и опушете цялото жилище с тях, носейки тлеещи клонки във всички ъгли. Докато почиствате, мислено си представете как изчезва енергийната мръсотия.

6. Почистване на дома с помощта на свещи

Ще ви трябват няколко малки църковни свещи, но можете да използвате и обикновена домакинска бяла свещ. Вземете свещ и поставете върху нея малък кръг, изрязан от бяла хартия. Необходимо е да предпазите ръцете си от негативната енергия, която разтопеният восък ще абсорбира.

Запалете свещта и бавно обиколете цялата къща с нея, като се движите по посока на часовниковата стрелка. Започнете да се движите от входната врата - това е най-важният вход на негативната енергия. Ето защо на вратите трябва да се обърне специално внимание. Застанете на входната врата отвън и прокарайте свещ по периметъра й отляво надясно.

Обработете добре шпионката на вратата и цялата й повърхност със свещта, като не забравяте дръжките и звънеца. След това продължете да работите от вътрешната страна на вратата, като направите същото. Трябва да разберете, че като обработвате правилно вратите, можете да сте сигурни, че негативната информация няма да проникне в дома ви.

Сега се придвижете по-нататък по периметъра на дома ви по посока на часовниковата стрелка. Погледнете във всички тъмни ъгли, мебелите, особено в коридора, обувките и дрехите. Обърнете специално внимание на прозорците, огледалата, ъглите и закачалките, защото върху тях се натрупва много енергийна мръсотия.
Работете по стените, като прокарате свещ по синусоида - след това я повдигнете нагоре, след това я спуснете надолу. Вашият инстинкт ще ви подскаже къде да отидете нагоре и надолу. Като цяло слушайте повече вътрешния си глас и следвайте неговите сигнали. Обработете добре банята си. Това е място, което поглъща много негативна информация, особено огледалото в банята. В крайна сметка именно в банята отмивате мръсотията от себе си и енергийната мръсотия се утаява върху повърхностите. Не забравяйте, че вратите и ключовете, които най-често се докосват с ръце, трябва да бъдат третирани.

Най-големите устройства за съхранение на енергия са домакинските електрически уреди, тоест компютър, хладилник, телевизор и др. Те носят огромен заряд от отрицателна енергия отвън, особено компютъра и телевизора. Боравете с тях особено внимателно.

Не забравяйте леглото и постелката, започвайки от главата. Обикаляйки жилището, не забравяйте за тоалетната и помощните помещения. Особено внимателно се отнасяйте към тоалетната, където отива много негативна информация. За да не се върне, тя трябва да бъде правилно „изгорена“.

Когато завършите почистването на дома си със свещ, ще имате една или повече изгорени свещи на чинийката си. Най-добре е да вземете тези свещи с помощта на хартия, като избягвате контакт с кожата на пръстите, и да ги изгорите в огън.

7. Почистване на ръцете след очистването

Когато почистването приключи, е необходимо да се отстранят остатъците от енергийната мръсотия от ръцете, където тя неизбежно ще попадне. За да направите това, измийте ръцете си със сапун под чешмата. След това измийте ръцете си със сол и изчакайте, докато изсъхнат. После разтрийте дланите на двете си ръце по посока на часовниковата стрелка. И накрая, стиснете ръцете си. Да изхвърлят остатъците от негативна енергия. Като цяло ще ви отнеме не повече от десет минути, за да почистите ръцете си.

Четете още: Защо трябва да поставяте мокра кърпичка в пералнята