Бременната жена в руините на Мариупол: Жертва или блогърска провокация?

Войната в Украйна продължава, а положението изглежда все по-безнадеждно. Всеки ден се събуждаме с новината, че мирът отново не е възтържествувал, а кадрите от нападнатите градове, ни оставят без думи. Има някои снимки обаче, които обикалят мрежата мълниеносно и пример за такива са двете на бременна жена с рани и травми от нападението върху детска болница в Мариупол. От кадрите виждаме, че лицето ѝ е в кръв и я извеждат на носилка.

В медиите се появиха любопитни твърдения, че всъщност детската болница отдавна не работи по предназначението си, а е превърната в казарма. Също така, от руското посолство във Великобритания съобщиха, че кадрите на дамата, която в последствие се оказа бюти блогър, са фалшиви. И че тя, благодарение на майсторското си боравене с четките за грим, е успяла да си придаде вид на ранена.

View post on Instagram
 

Бременната украинка се казва Марияна Подгурская, но в мрежата се подвизава с псевдонима gixie beauty. На снимките виждаме как тя прави опити да се измъкне от руините на болницата и как лежи на носилка. Кадрите са шокиращи, тъжни и придават цялата безнадеждност на ситуацията. На тях уж се виждат различни бременни жени, но според руското посолство, на тях е само Марияна и всички тези снимки са единствено с цел пропаганда.

Публикацията на посолството вече е изтрита от мрежата, тъй като нарушавала правилата за публикуване. До момента самата Марияна не коментира спекулациите, а последният ѝ пост в мрежата датира от 28-и февруари. Снощи тя е станала майка на момиченце. За момента информацията е, че двете с бебето са добре.

Четете още: Простете ми, не ви опазих: Съсипан баща с разтърсващо послание към семейството си, убито от руските сили