Автор
Ива Петрова

Как ликът на Володимир Зеленски се озова върху възглавниците на много дами (Видео)

Вече близо месец от руската инвазия в Украйна президентът Володимир Зеленски призовава за подкрепа Европа и света.

Уморен, но таящ надежда, облечен в камуфлажна тениска, той се превърна в символ на украинската съпротива. Ежедневно чрез социалните мрежи той вдъхва кураж на народа си, озовал се под натиска на руската армия. Със силата на несломимия си дух и патриотизъм той доказа, че украинците имат воля и че любовта им към родината е най-висшият дълг, за който си заслужава да се борят.

Снимка: Стопкадър/видео, molatv.news/Instagram

Неслучайно се превърна в любимец не само на народа си, но и на милиони хора по света, и най-вече на дамите. Това го доказват голяма част от жените в Чехия,свидетел за което е дизайнерът Томаш Бринек.

Впечатлен от влиянието, което Зеленски има над женските сърца, експертът е обсебен от идеята да създаде възглавници с лика на украинския президент. Резултатът е впечатляващ – след продажбата им се събира внушителна сума за пострадалите от войната.

Ефект, дължащ се на безспорно силния интерес предимно от страна на женската част от населението на Чехия. Явно симпатиите им към Зеленски се оказват толкова големи, щом толкова много от тях решават да си набавят лика му, гедащ ги от възглавниците им всяка вечер.

„Много хора, предимно от нежния пол, го възприемат като секссимвол, затова и започнах да правя възглавниците, с които да изглежда сякаш той е в леглото им“, обяснява шеговито дизайнерът.

Инициативата на Томаш с лимитираната серия възглавници събира 420 000 крони (18 900 долара) за благотворителност. Оказва се, че проектът е повече от успешен, което е и причина дизайнерът отново да да запретне ръкави и да се заеме с производството на втора партида, пише „Ройтерс“.

View post on Instagram
 

Четете още: Пекар създаде хляб в цветовете на украинското знаме