Автор
Ива Петрова

Зеленски с лично видеообръщение към Мила Кунис и Аштън Кътчър в знак на благодарност

Трогнат от подкрепата им, украинският президент Володомир Зеленски изрази лично благодарност към Мила Кунис и Аштън Къчър за помощта им в събирането на дарения за страната.

Да припомним, че 38-годишната актриса и 44-годишният ѝ съпруг започнаха благотворителна кампания, в която събираха финансови средства и хуманитарна помощ за хората в Украйна. Самата Кунис я свързват силна сантиментални чувства към страната, тъй като е родена там, но е напуснала родината си в ранна детска възраст.

Тя никога не е криела корените си, но още в началото на рускта инвазия за пореден път и с още по-голяма страст обяви, че се гордее да се нарече украинка. Тогава тя се зарече да направи всичко възможно, за да помогне на пострадалите от войната.

Първоначалната цел на семейството беше да събере 30 милиона долара. Началото на кампанията бе поставено миналата седмица, като само за няколко дни границата бе премината с пет милиона отгоре.

Подкрепата от страна на актьорите развълнува особено много Володомир Зеленски и той реши лично да изкаже благодарности към Мила и Аштън, както и към всички, включили се в тяхната инициатива.

„Аштън и Мила бяха сред първите, които откликнаха на нашата мъка. Те вече са събрали 35 милиона долара и ги изпращат към две фондации, които помагат на бежанците. Благодарен съм за тяхната подкрепа и отдаденост“, написа Зеленски в социалните мрежи. Той публикува снимка в Tuitter на видео разговора, който е провел с известната двойка.


Преди няколко дни, в съобщение на страницата си в Инстаграм, Къчър и Кунис разкриха, че повече от 65 000 души са дарили, като с тяхна помощ границата от 30 милиона долара е била лесно премината. Те благодариха на всички, които са се включили в набирането на средства.

„Въпреки че това далеч не е решение на проблема, нашите колективни усилия ще осигурят по-меко кацане за толкова много хора, които напредват в бъдещето си на несигурност. Нашата работа не е свършена. Ще направим всичко възможно да въздействаме максимално върху нуждаещите се. Средствата вече са и ще продължават да се доставят на организациите“, допълниха актьорите.

Звездите споделиха още, че ще третират всеки един дарен долар, сякаш е дошъл от техния личен джоб, с уважение и почит към труда, който е помогнал за изкарването му.
Стартирайки кампанията си, Мила и Аштън се обърнаха със специално послание към своите фенове. Тогава актрисата заяви, че от дълги години не живее в Украйна, но все още се чувства като горда представителка на народа. Съпругът ѝ пък допълни, че сега се чувства още по-горд да признае пред целия свят, че се е омъжил за украинка.

В интервю с Мария Шрайвър миналата седмица, Кунис, която се мести в САЩ от Украйна през 1991 г., когато е 8-годишна, каза, че се чувства сякаш „част от сърцето ми току-що е изтръгната“, след като видяла новини за войната.

Актрисата добави, че не смята народа на Русия за враг. „Наистина искам да подчертая това. Не смятам, че му обръщаме голямо внимание. Мисля, че сега на преден план е манталитетът „Ако не сте с нас, сте против нас“. Не искам хората да смесват двата проблема, които се случват. Не мисля, че това се харесва на хората в Русия. Не искам да се говори, че всички руснаци са ужасни същества“, категорична бе Кунис.

Тя насърчи всички да гледат на конфликта като на политически, а не като такъв между самите народи.

Междувременно актрисата Ейми Шумър, която ще влезе в ролята на една от водещите на наградите на Оскарите, сподели, че е подхвърлила идеята украинският президент да бъде поканен да се включи в церемонията, но продуцентите били отхвърлили предложението. "Не аз продуцирам Оскарите", каза тя в "Шоуто на Дрю Баримор".

Все пак проблесна и надежда, че се мисли за евентуално включване на Зеленски чрез сателитна връзка на кинофорума. Уанда Сайкс, която също ще блесне на шоуто, каза, че продуцентите са планирали "нещо, което им харесва" във връзка със ситуацията в Украйна. "Това е органично и е замислено", заяви тя. В тази връзка вчера по време на прескоференция продуцентът Уил Пакър не изключи възможността за появата на Зеленски.

"Шоуто все още е в процес на подготовка, така че това не е нещо, което бихме казали категорично по един или друг начин на този етап", допълни продуцентът.

Четете още: Украинска група с призив към Ед Шийрън: Благодарим ви! Искаме да се включим пряко от Киев