Колкото и популярен да е сред купувачите нарязаният хляб, важно е да отбележим, че той има някои вреди. Да, удобно, спестява време и усилия, но... съветът на диетолозите е да ги избягваме.

Ето няколко причини, поради което е по-добре да стоите надалеч от него:

1. Разваля се по-бързо

Замислете се малко. Нарязаният хлаб се разваля по-бързо от ненарязания. А причината е елементарна - при нарязването площта, върху която се образуват плесени, се увеличава. Освен това нарязаният хляб се обработва с консерванти на базата на аскорбинова киселина и етилов алкохол, което прави нарязания хляб консервиран и вреден продукт, увеличаващ рисковете за здравето.

2. Ножовете се смазват с вредно за организма масло

Основателни причини да залагате на цял хляб е и фактът, че ножовете на оборудването се смазват с масло, което предпазва филийките от слепване и ги прави да изглеждат спретнати и гладки. Но за сметка на това хлябът става още по-вреден за организма.

3. По-скъп е

Досещате се, че нарязаният хляб е маркетингов трик. Всички предпочитаме да купуваме нещо готово, защото това ни улеснява. А това дава основание на търговците да надуват цената. Така че такъв хляб не само, че не е по-добър, а и е по-скъп.

И така, съветът на експертите е: Избирайте хляб, който се приготвя в пекарна и има кратък срок на годност. Съхранявайте хляба в хартия или увит в памучна кърпа. Това предотвратява плесенясването и хлябът остава мек за по-дълго време.

Четете още: Eто кой е най-новият трик за отслабване в TikTok, а дали работи?