Автор
Ева Григорова

Eто кой е най-новият трик за отслабване в TikTok, а дали работи?

Популярността и форматът на TikTok го превърнаха в неизчерпаем източник на полезни съвети, причудливи факти, но и на непроверени данни.

В момента на особена популярност се радва идеята, че с употребата на фитнес уред, наречен “автоматична стълба” човек би могъл да стегне коремните си мускули и да се сдобие с така мечтаното плоско коремче за лятото. Хаштагът #StairMaster има над 150 милиона гледания, а името му идва от популярна марка фитнес уреди, която популяризира именно “Автоматичните стълби”.

Фитнес експертите обаче са на друго мнение, те смятат че тренировките с подобен уред са чудесно кардио упражнение, но не са особено ефективни за изграждането на мускулна маса. Те твърдят, че за постигането на този ефект е по-важно човек да се съсредоточи върху диетата си.

Създателите на едно от най-популярните предизвикателства в TikTok в момента пък твърдят, че използват автоматичните стълби в продължение на цели 90 минути, при това без да спрат.
За съжаление обаче експертите са на мнение, че това предизвикателство е доста опасно и би могло да доведе до нежелани последици за всеки, който реши да го опита, особено ако няма сериозен тренировъчен опит зад гърба си.


Ако искате да стегнете тялото си и да се сдобиете с мускулна маса, фитнес експертите съветват да се обърнете по-скоро към тренировките с тежести.

За да станат мускулите видими пък е необходимо да намалите цялостно процента мазнини в тялото си, което пък би могло да стане чрез спазването на строга диета.