Автор
Радина Василева

Код здраве: Природни продукти, които помагат срещу пролетната умора

Летаргия, умора, липса на мотивация и ниска жизненост, лош сън, промени в храносмилането и кръвното налягане, занижен имунитет, често главоболие. Звучат ви познато особено сега, в началото на пролетния сезон, нали? Всички тези състояния и неразположения са типични за времето след края на зимата, когато тялото ни е изчерпало запасите си от минерали и витамини, нивата на серотонин и допамин са по-ниски, за сметка на кортизола.

Всичко това може да се минимизира и дори пресече, и то без химия, вместо да чакаме „просто да отмине”- процес, който може да отнеме дори месеци. Днес вниманието ни към природните суперхрани, етеричните масла, пчелните продукти и не само, дава д-р Даниела Карабелова, преподавател по Клинична хомеопатия към Европейската школа по клинична хомеопатия (ЕШКХ). Вижте разговора й с Радина Василева, посветен на борбата с пролетната умора тук:

Коя е д-р Даниела Карабелова:

Д-р Даниела Карабелова e възпитаник на Националната Природо-математическа гимназия, завършва медицина в Медицински Университет София през 2000 г. В продължение на 13 години работи като Общо-практикуващ лекар. Преминава редица курсове и допълнителни обучения - курс по терапия с цветните есенции на д-р Бах, двугодишно обучение по „Клинична хомеопатия” към ЦОРХ – България, курсове по ароматерапия, включително сертификационен курс по Безопасност на етеричните масла към Tisserand Institute, както и редица курсове към Международната Су Джок Академия. През 2010 г. придобива специалност „Обща медицина”, а от 2015 г. е преподавател по Клинична хомеопатия към Европейската школа по клинична хомеопатия (ЕШКХ). Има инициации (2003 – 2014 г.) по Традиционно Рейки I, II и III степен, Теате и Каруна Рейки. Съавтор е на книгата „10 за всеки дом - хомеопатия и етерични масла”. В лечението на пациентите си се придържа към холистичния (цялостен) подход – лекува се болния човек , а не болния орган като търси причините за заболяването не само на физическо, но и на умствено-духовно и емоционално ниво. Освен хомеопатични лекарства и Бахови есенции, широко използва в практиката си пчелни продукти, етерични масла и фитопрепарати.