Автор
Пепа Попова - Пепита

Ето така се създават семейни традиции по Великден

Великден наближава и това означава, че е време за малко вдъхновение. Великден 2022 ще бъде красив. Трябва да бъде красив... Защото така съм си го намислила да бъде!

Сигурна съм, че добре помните кадрите с призрачно празни улици, на фона на които Андреа Бочели ни поздрави с Възкресението през 2020! Е, сега вече е друго! Време за семейни събирания и хубави трапези, за тематични декорации, за цвят и красота. За много жълто и слънце у дома. Жълтото е кралят за Великден и винаги е добър избор. А в комбинация с ментово зелено, прашна роза и светло лилаво домът ви не само ще започне да ухае на пролет, но и ще бъде в топ тенденцията при пролетните декорации тази година. Като уважаващ себе си моден блогър, реших да проверя и да се запозная не само с тенденциите при облеклата, но и при великденските декорации, защото тази година исках да накарам дома ми да изглежда специален за празника.

Ако и нас вас се пада честта да бъдете домакиня на официална семейна вечеря или спокоен следобеден брънч по време на празничния уикенд и желаете да се подготвите за празника подобаващо, то не забравяйте, че можете да очаровате гостите си с няколко малки, но много важни трика:

Великденски венец

Вашата входна врата е първото нещо, което приятелите и семейството виждат, когато пристигнат за великденския брънч. Така че тази година, можете да им подарите изключително топло, изключително весело посрещане със сладък, цветен великденски венец, който със сигурност ще направи впечатление.



Декор за великденска маса
Подреждането на празнична великденска трапеза е свързано с творчество, обмислени декоративни акценти и микс от подходящи за пролетта нюанси и текстури. Някои от любимите ми декорации за великденска маса включват персонализирани аксесоари като малки бурканчета и стъкленици, в които можете да поставите цветни и нежни полски цветчета или листенца, които след това да потопите във вода, върху която да поставите по една чаена свещ. Моите стъклени малки бурканчета с жълт пролетен цвят в тях се превърнаха в страхотен комплимент към любимия ми пролетен празничен сервиз.



Използвайте ароматни пролетни цветя, за да създадете красив централен акцент

Подобен флорален дисплей е не само красив централен акцент за вашата великденска трапеза, а и източник на настроение, с дъх на пролет. О, да!


Добавете акценти с яйца - тъй като нямах нужда от любимия си свещник, аз го използвах за поставка за айца.

Последно по ред, но не по-важност в този списък е, разбира се, правилно подбраното празнично меню и точната рецепта за агнешкото на трапезата.
Приготвянето на агнешко е тънка работа и няма как да се получи страхотно ястие, ако продуктите не са добри. Затова не правя компромиси и винаги избирам наистина хубаво агнешко и още по-хубаво масло. Агнешкото си иска майсторлък и подход и за да се постигне деликатна и много сочна текстурата отвътре, но и хрупкава, крехка и ароматна коричката отвън, е нужно търпение, повечко време и хубаво масло. За да постигана тази силно слюнкоотделяща характеристика спазвам стриктно старата семейна рецепта и използвам най-доброто масло, което мога да намеря на пазара у нас - Lurpak – чисто масло, произведено от свежо мляко. Обожавам го!


А ето и останалите съставки за тази великденска фантазия:
агнешка плешка/задно бутче
пресен лук - 4 връзки
джоджен - 5 стръка
масло - Lurpak
червен пипер и сол



Първата стъпка от рецептата за агнешко печено на фурна е подготовката на агнешкото месо. Измивате добре агнешкото бутче/агнешко месо, след което го поръсвате със сол, която втривате в месото с ръце. Поръсвате с червен пипер, който също се втрива добре в агнешкото бутче. Оставяте месото за около 15 минути, за да поеме подправките. Втората стъпка е да поставите агнешкото в омазнена предварително голяма тава (според размера на бута / месото), да добавите 1 чаена чаша топла вода и да покриете месото с нежни филийки Lurpak. Завивате тавата плътно с алуминиево фолио и печете около 3 часа на 180 градуса. Междувременно нарязвате лука и джоджена на дребно и един час след началото на печенето, можете да погледнете, дали месото не е останало без вода (да добавите, ако се налага) и да сложите вече подготвените от вас зеленини.
Преди сервиране може да махнете фолиото и да запечете за десетина минути, за да хване вашето агнешко печено апетитна коричка. Сервирайте с пролетнa зеленина и сотирани пресни картофи, оваляни в разтопено масло Lurpak с няколко стръка розмарин...



Да добавим хубаво вино и празникът е готов!

Ето така се създават семейни традиции по Великден! Направете го и вие!

(в материала има продуктово позициониране)

Прочети повече на: https://woman.bg/preview/78917.html

(в материала има продуктово позициониране)