Автор
Ева Григорова

Откровената Ким Бейсинджър разкри, че страда от агорафобия, какво обаче е това?

68-годишната Ким Бейсинджър сподели откровено за свой личен проблем, който пречел изключително много на ежедневието ѝ. Актрисата гостува, заедно с дъщеря си Айрланд Болдуин, в предаването на Джейда Пинкет Смит Red Table Talk. Там тя сподели, че страда от агорафобия.

Агорафобията е вид фобийно тревожно разстройство, при което човек изпитва страх от всякакви места или ситуации, от които трудно би могъл да се освободи и не би получил помощ ако му се наложи. Хората с агорафобия не се чувстват в безопасност на обществени места сред много хора. Често, когато излизат навън, те имат нужда техен роднина или приятел да ги придружава. Те изпитват страх, както от големи закрити пространства, така и от открити такива.

“Не можех вече да ходя на вечеря. Трябваше да се науча да шофирам отново, а в продължение на дълги години не преминавах през нито един от тунелите в Малибу. Всичко ме правеше нервна, дори звукът при отварянето на вратата, се питах “Къде да стъпя, за да отворя вратата?”. Всичко се превърна в изключително голямо предизвикателство и трябваше непрекъснато да мисля кое как да направя” - разкри Бейсинджър.

“Устата ми непрекъснато беше суха, тресях се и бях изтощена постоянно” - допълни актрисата.

Ким допълни описанието си на агрофобия като “сякаш нещо в теб се изключва и ти се налага да научиш всичко отново”.



Айрланд Болдуин също разкри за своите проблеми, които довели до това да не разговаря цяла година нито с майка си, нито с баща си. Баща на Айрланд е Алек Болдуин, за когото Ким Бейсинджър бе омъжена от 1993 до 2002 г. Блондинката дори признава, че е взимала Ксанакс и е пиела изключително много алкохол.

Освен проблеми с алкохола и силните медикаменти 26-годишната Айрланд страдала и от хранително разстройство.

View post on Instagram