Автор
Радина Василева

Код здраве: Спорт срещу пролетната умора

Докато природата буквално се пробужда отново, ние, хората, сме на ръба да заспим почти във всеки момент в началото на този иначе така любим сезон – пролетта.

Освен умората, апатията и липсата на достатъчно концентрация, през този преходен период дори външния вид на немалко хора се променя. Така например лицето може да изглежда състарено и със сивкав оттенък, косата да позагуби естествения си блясък, а ноктите - да се чупят.

Както съвсем наскоро с помощта на д-р Даниела Карабелова ви разказахме как може да се пребори пролетната умора и нейните последици посредством природни продукти и полезни практики, днес водещата Радина Василева насочва вниманието към другата страна на монетата, а именно – към физическата активност.

Сигурно ще си помислите, че няма как да се почувствате по-свежи, докато се натоварвате физически, но няма да се окажете прави. Защо – в следващите минути разказва Иван Неделчев – първият гост на Радина Василева преди три години и над 150 излъчени предавания, който тя неслучайно избра и за последен. Иван е възпитаник на НСА, научен работник и главен асистент в Нов български. Освен, че е фитнес инструктор, се занимава със спортната наука задълбочено, изследвайки не само физическите й измерения, но и нейните психологически и философски аспекти.


Кой е Иван Неделчев:
Иван Неделчев се посвещава през последните 20 години на образованието, спорта и здравословния начин на живот. Автор е на дисертацията „Личностни характеристики на спортисти, занимаващи се с културизъм и фитнес“ и на книгите „Съвременни психологически и философски аспекти на културизма и фитнеса“ и „Съвременен профил на фитнес треньора“. Участвал е в множество национални и международни семинари, конференции, кръгли маси, конгреси и проекти в здравословния и спортния спектър. За да изпълни целта и мисията си – да повиши физическото и духовното състояние на обществото – през 2017 г. Създава Academy Nedelchev. Гл. Ас.д-р Иван Неделчев е директор спортни курсове в Нов Български университет и персонален треньор.