Автор
Цвета Герчева

Пролет с дъх на прясно окосена трева: Луксът да бъдеш на края на света и да мечтаеш

11 часа сутринта е и ме буди аромат на прясно окосена трева. Има някаква магия в тия нотки на зелено, свежест, мента, мащерка, люляк, глухарче и горски мъх, които връхлитат ноздрите ми, които едвам-едвам се подават изпод памучните завивки с бродирани краища: понякога ми трябват само няколко секунди, за да се опомня - Боже, не съм в града!

Будя се в любима стара каменна къща на края на света. Почти до Сръбската граница и само на 1 час с кола от офиса. Будя се там, където усмивката никога не може да заспи.

Докато разчиствам старите кани за мляко под навеса на двора, вадя син чайник и дори без да отмия малкия слой прах, събран през зимата, го слагам на масата, застилам стара бяла покривка, наливам вода и откъсвам малко цветя от градината. Има лалета, зюмбюл, горски маргарити, японска дюля...

Идилията на бягството от града винаги ме кара да се чувтвам успяла. Не знам за вас, аз напоследък все повече си мисля, че успехът няма нищо общо с това на визитната ти картичка да пише: "Директор". Или "Управител". Не дай боже "Мениджър". Или... мога да продължавам още много, но ме разбирате идеално.

Зад успеха през последните години виждам семейство, което има време да прекара една седмица в старинна къща без вода на село. Виждам шанса да вземеш смолета до Рим за уикенда ей така, за да изпиеш едно капучино на пиаца "Навона". Виждам оная "непосилна лекота на битието", която носи обядът навън, случайно пристигналите гости, простата храна.

Няколко кутийки сирене, няколко листа див чесън от гората, шепа фурми или пък една бърза салата със спанак и натрошен на едри парченца твърд чедър... Успехът ще бъде ваш спътник в този момент, в който разберете простата формула на съвременния начин на живот. А тя е много лесна: Повтаряй си, че имаш избор. Всеки ден. По няколко пъти на ден.

Имаш избор дали да прекараш деня в офиса, или да се качиш на залез до най-близката планина. Имаш избор дали да вземеш посредствена храна от магазина, или да заложиш на нещо наистина качествено. Аз например винаги купувам сирена Castello, именно защото си повтарям моята мантра: имаш избор! Можеш да направиш нещата по-добре. Може да помислиш един ход напред. Може да имаш нещо качествено в хладилника за спешни случаи, ако дойдат неочаквани гости.

Но голямото откритие на сезона се оказа кутията специална селекция сирена на Castello, която реално е истински сървайвър кит за всяка ситуация. Всичко, от което имате нужда, е бутилка вино, чаши и дървена дъска - и обядът, вечерята, пикникът, партито, мечтата са се случили. Просто трябва да си повтаряте: Имам избор. И да си изберете нещо наистина качествено, което да ви се случи.

Опитайте живота тази пролет и се насладете на истинските вкусове. Излезте извън зоната си на комфорт и сервирайте нещо нестандартно - направете фурми със синьо сирене. Извадете костилката, натрошете сиренето, напълнете нежно фурмата, добавете резенче ябълка или круша и се насладете.

Налейте добро вино. Подарете кутия сирена на любимата си приятелка или просто заменете букета за рождения ден със селекция сирена Castello.

Бъдете човека, за когото казват: "Знаете ли, познавам едно момиче, което успя да го направи". Качественият живот. И после му се насладете с гледка като тази. На един час от офиса в София, малко след Драгоман. На самата граница на България. Отвъд пределите на: Нямам време, не мога и не е за мен.

Имаш избор. Направи тази пролет вкусна, щастлива и с доза шик. Защото всяка сутрин, в която се будиш от аромата на прясно окосена трева, означава успех. Не го забравяй!

(в материала има продуктово позициониране)