Автор
Мария Здравкова

Вълшебната закуска, с която сваляте килограми за седмица

Средата на май е перфектното време, за да започнете режим, който ще ви помогне да свалите излишните килограми. Все пак идва юни и вече замирисва на море. Колкото по-лек и краткотраен е режимът, толкова по-добре. А трябва да вземем под внимание и здравословния аспект на диетата.

В този ред на мисли днес ще обърнем внимание на закуската. Безспорно тя е едно от най-важните хранения за деня, което зарежда организма със сили и енергия организма.

Именно изборът на закуска определя колко сме енергични през деня, а и какво е настроението ни. Тя влияе и на желанието ни да сме по-активни, защото за да спортуваме, отново имаме нуждата от енергия.

Ако отслабваме обаче, трябва да подходим внимателно към избора на първото ядене за деня.

Перфектната закуска, която ще ни помогне да свалим излишните килограми бързо, са овесените ядки и чиата, които през последните години станаха популярни и у нас. Според диетолози с подобен старт на деня може в рамките на седмица да отслабнем с цели 4 килограма.

Важно е да знаете, че трябва да подготвите семената от чиа, като ги накиснете във вода от вечерта. По този начин те ще са максимално полезни и ще са по-наситени с различните важни хранителни вещества. Тази закуска е не само много вкусна, а и ще ви зареди с достатъчно енергия за началото на деня. Семената чиа са полезни и за храносмилането, което е само още една причина да опитате тази закуска.