Автор
Цвета Герчева

Парти наръчник: Бъди щастлива и не се плаши от много гости

Да избереш вкусната страна на живота е дилема, която не всички успяват да "разплетат" докрай, съобразявайки се с фигура, релеф, талия и т.н. Едно обаче е сигурно - красивите момичета винаги са били щастливите момичета. И тези, които не ги е страх да живеят истински, бих добавила аз.

Затова обичам да казвам, че част от удоволствието на dolce vita са приятелите. Накъде без тях?

Всъщност случвало ли ви се е да ви дойдат неочаквани гости, да се окажете част от парти за рожден ден, на който не сте поканени, или да сте забравили, че довечера сте на бал? Е, знам, че не е нормално, но на мен често ми се случва. Сигурно заради това, че получавам по 300, 350 мейла на ден и наполовина толкова съобщения в различните канали на социалните медии, но да се окаже, че аз съм в банята, а на вратата се звъни и идват гости, които лично аз съм поканила за днес, е... как да ви кажа - в реда на нещата.

И понеже знам на какви обърквания в програмата си съм способна, вкъщи винаги имам 'чийз сървайвър кит' - казано по-просто 4-5 сирена, които винаги са в хладилника за моменти, в които се оказвам в окото на страшна парти буря, а не съм подготвена за нея.

В случая - звънят най-добрите ми приятелки. Пътували са последния месец до Куба и Йордания, имат да разказват куп истории и идват вкъщи почти без да разбера, че срещата ни е насрочена за днес.

Посрещам ги с викове и смях, обяснявам, че изобщо не ги чакам днес, а те казват - хайде, не може да нямаш вино и сирене в хладилника.

Е, имам разбира се. Приемам няколко сладурски коментара, които оставям само за нашата си дамска компания и не ги споделям сега с вас - все пак сте хора със здрава психика, не искам да я разстройвам. Вадя сирена от хладилника - питам ги какво искат и отговорът е - Всичко! Хм, звучи ми толкова познато.

На рафта с храни, поставени под ембарго - тоест гледам да не ги закачам и по принцип ги поддържам в пълен асортимент, винаги има селкция сирена Castello - синьо, малко бри, твърд чедър (страхотен е, трябва да го опитате) и няколко свежи сирена на кръгчета, както обичам да ги наричам. Castello Hawaii е голямо попадение - несъмнено най-летният и екзотичен, с парченца ананас и бадеми. Именно това е и сиренето, което бива унищожено първо още щом си казваме наздраве и нареждам чийзборда. Набързо спретвам няколко хапки - с пресен хляб и сирене бри екстра натюр на Castello.

Не е нужно да се притеснявате на тема какви хапки да направите. Достатъчно е да имате малко пресен хляб, каперси, добро сирене и няколко стръка копър. Нарежете сиренето небрежно, сложете зелен акцент и сте готови. Да, симетрията е важна, но запомнете, че качествените продукти като сирената на Castello например, изглеждат достатъчно апетитни, даже и да ги сервирате съвсем семпло.

Вкусната храна винаги изглежда привлекателно, затова не се опасявайте от това как да подредите хапките, когато правите импровизирана вечеря за гости или пък за рождения ви ден. Тайната е в това да заложите на качествени съставки. Това е всичко.

Е, доброто вино също помага.

В моя случай - една бутилка изобщо не ни стигна, разходихме се емоционално от малекоха край брега на Хавана, до Матанзас и Варадеро, после минахме през романтични нощи на палатка в пустинята Уади Рум и приказната Петра и завършихме с:

"А вие знаете ли, че трябва да купим едни билети до Тоскана, защото в имението на Стинг са открили нова пицария. Едни приятели ходили да обядват там и много им харесало. Дали няма някакви евтини билети на нискотарифните компании до Пиза - кой ще погледне?".

Да, понякога неочакваните гости носят духа на приключенията, на страстта към живота и на онова толкова ценно усещане, наречено: "Аааа, ние сме приятелки от 100 години, няма проблем, каквото решите - само кажете в колко да съм на летището и ще дойда."

Човек трябва да има поне 4-5 такива приятелки, не мислите ли?

И ако тези дни ненадейно почукат на вратата ви, заредете малко Castello в хладилника - сирената са идеално решение за очаквани, неочаквани, дълго чакани или съвсем непознати гости. Изпитано!

(в материала има продуктово позициониране)