Били Айлиш и трудностите, с които я сблъсква синдромът на Турет

Били Айлиш направи неочаквани признания, свързани със здравословното ѝ състояние. За първи път певицата говори за трудностите и изпитанията, с които ежедневно я сблъсква синдромът на Турет, от който страда. Музикалната звезда гостува в новия сезон на шоуто на Дейвид Летърман "Моят следващ гост не се нуждае от представяне" на стрийминг гиганта "Нетфликс".

View post on Instagram
 


Фокус на разговора бе животът на Били със синдрома на Турет. С нервното разстройство Били Айлиш е диагностицирана на 11-годишна възраст. За диагнозата си тя за първи път говори публично през 2018 г., когато е на върха на славата си. Някои необичайти проявления на поведението ѝ на сцената биват веднага забелязани от феновете ѝ, които смятат, че певицата просто се опитва да бъде забавна. За да сложи край на коментарите от страна на хейтърите, тя е принудена да обясни причината за своите странности.

Синдромът на Турет е вродено генетично заболяване на нервната система, което се изразява в неволеви движения и звуци, проявяващи се като тикове. Съответно тиковете се разделят на моторни и вокални. Тиковете са внезапни, бързи, повтарящи се, неритмични движения или звуци.

View post on Instagram
 

Именно такъв тик носителката на "Грами" получи и по време на разговора си с Летърман.

„Най-често реакцията на хората е смях, защото си мислят, че просто се правя на забавна. Това ме обижда невероятно”, изповяда се певицата.

Невинаги тиковете са забележими, но са "много изтощителни" за човека, който страда от тях. Сред незабележимите проявления на болестта са внезапно схващане на мускулите на челюстта или части от тялото, на което обикновено събеседникът трудно би обърнал внимание.

„Ако ме снимате дълго време, ще видите много тикове“, споделя изпълнителката пред водещия. По думите ѝ синдромът на Турет е много по-често срещан, отколкото може да изглежда.

„Смешното е, че от това страдат много хора, за които дори не бихте си помислили”, добавя още Били. Тя не крие, че познава много представители на шоубизнеса с този проблем, но самите те не искат да говорят за него.

View post on Instagram
 

Четете още: Какъв красавец: Катрин Зита-Джоунс показа порасналия си син (снимка)