Автор
Мария Здравкова

Насилник ли е Джони Деп реално и защо бившите му жени го защитиха?

Само часове ни делят от развръзката по делото на годината, което Джони Деп води срещу бившата си жена Амбър Хърд за клевета. Везните като че ли клонят в посока на карибския пират, точно както и нагласите на хората по целия свят. Но това не е учудващо, нали? Джони винаги е бил любимец на публиката.

Освен това процесът беше излъчван онлайн и привлече вниманието на милиони хора, които имаха възможност да се запознаят подробно с доказателствата и аргументите на адвокатите на актьора. Именно те убедиха и мъже, и жени в невинността му. Шамари може и да е имало и от двете страни, но някак широката общественост по-скоро застана на страната на Деп. А големият губещ се оказа Амбър Хърд, на която в момента се гледа като на насилника и виновник за края на брака, приключил преди няколко години.

Зад гърба на Деп освен това застанаха бившата му жена Ванеса Паради, както и Кейт Мос, която също е имала връзка с него в миналото. За него се застъпиха и много колеги и приятели. Не липсваха и такива, които се обявиха срещу Деп. Нека видим кои известни личности го защитиха и кои го разкритикуваха.


Уинона Райдър, още една жена, която е била обичана от Деп

Уинона Райдър е била голяма любов на Джони Деп. Двамата се запознават покрай филма „Едуард Ножиците“. Актьорът дори имал татуировка, посветена на колежката му - „Уинона завинаги“. След раздялата им той я променя на “Уино Завинаги”.
„Идеята, че Джони е изключително агресивен човек е много далеч от Джони, когото познавах и обичах. Той никога не е упражнявал насилие срещу мен и никога не е бил агресивен към някого, когото познавам“, каза тя.

Хавиер Бардем и Пенелопе Крус: „Той е грижовен и любящ човек“

„Заставам зад Джони Деп, защото той е грижовен и любящ човек. Той е невероятен и уникален актьор, винаги готов да помогне на всеки, който има нужда от него. Не само обичам Джони, но и го уважавам дълбоко. Благодарен съм му, че може да е свободен и безгрижен като малко момче в изкуството и зрял и обичащ мъж в отношенията си с другите“, е мнението на Бардем.

Джони Деп подкрепи и съпругата на Хавиер Бардем Пенелопе Крус. Тя също е участвала с Деп в „Карибски пирати“.

„Виждала съм Джони в толкова много ситуации и той винаги е бил мил с всички хора около себе си“, каза тя.

Ева Грийн: "Джони ще разкрие доброто си сърце пред света"

Ева Грийн също познава Джони Деп покрай общите им проекти. Те участват заедно във филма „Тъмни сенки“ от 2012 г.

„За мен няма съмнение, че Джони ще спаси доброто си име и ще разкрие доброто си сърце пред света. Животът му ще бъде по-хубав, отколкото е бил преди“, сподели тя.

Ванеса Паради

„Познавам Джони от повече от 25 години и отгледахме две деца заедно. През всички тези години Джони беше мил, грижовен и щедър и неагресивен човек и баща.

На снимачната площадка актьорите, режисьорите и целият екип го обожават, защото е много скромен и един от най-добрите актьори. Знам в какво го обвинява Амбър Хърд от много години. Това няма нищо общо с истинския Джони, когото познавам. Към мен той никога не е бил агресивен и не е упражнявал насилие.

Тези обвинения подринаха кариерата му, защото, за съжаление, хората повярваха на тези неверни твърдения“, сподели французойката.


Джулия Фокс: „Удряла ли го е? Да. Това насилие ли е? Не."

Актрисата Джулия Фокс от филма „Нешлифовани диаманти“ смята, че Джони Деп лъже, тъй като Амбър Хърд не би могла да е насилникът във връзката им.
„Удряла ли го е? Да. Това насилие ли е? Не. Трябва да имаш сила, за да можеш да злоупотребиш с нея. Тя беше на 25. Той винаги е бил по-силен от нея – и физически, и финансово.“

Елън Бъркин: "Джони Деп е ревнив и контролиращ!"

68-годишната Бъркин, която дава показания като свидетел по делото за клевета, заяви, че е имала кратка "сексуална връзка" с Деп през 90-те години на миналия век.

Джони Деп е бил ревнив, контролиращ и често пиян, а веднъж хвърлил бутилка вино в хотелската си стая в Лас Вегас, разказа тя в предварително записани показания.

Хауърд Стърн: „Джони Деп е огромен нарцисист“

Легендарният радио водещ Хауърд Стърн разкритикува решението процесът да се излъчва на живо.

„Причината Джони Деп да иска това да се излъчва е, защото така правят нарцисистите“, каза той.

„Аз мисля, че Джони Деп е огромен нарцисист и е искал всичко това да е по телевизията, защото мисли, че е толкова убедителен умен и чудесен човек“, добави Стърн.