Автор
Ева Григорова

Джони Деп: Връщам си живота обратно!

Джони Деп победи в една доста сложна битка, която милиони хора по света наблюдаваха с нескрит интерес. Но да си кажем истината - всички обичаме страхотния капитан Джак Спароу, а сега той определно планира своето двойно завръщане, след дългата сага с Амбър Хърд. Типично в негов стил Деп даже не присъства в залата при обявяването на присъдата, а вместо това чу решението на съдебните заседатели от пъб в Нюкасъл.


След невероятната подкрепа, която актьорът получи, както в социалните медии, така и в съда, той вече сякаш си връща живота и има “златна възможност” да рестартира кариерата си.
По-късно през тази година той планира да издаде албум с легендарния китарист Джеф Бек. Тавата е написана от Деп и Бек в дома на англичанина в Съкекс, където двамата мъже прекараха няколко месеца заедно.

Засега другите проекти на актьора са свързани със снимането на независими продукции.

Адвокатите на Деп излязоха със специално изявление, в което разкриха, че са изключително доволни от факта, че са имали шанса да “изобличат” лъжите на Амбър Хърд по адрес на техния клиент.

За тях било много важно да покажат, че Амбър не е дарила за благотворителност 7 милиона от обезщетението, което получи при бракоразводното си дело. “Изключително доволни сме, че Джони имаше възможност да обясни през какво е преминал, колкото и болезнено да беше това” - се казва още в изявлението.

Самият актьор също направи изявление в социалните мрежи, в което сподели:

"От самото начало целта на завеждането на това дело беше да се разкрие истината, независимо от резултата. Да говоря истината беше нещо, което дължах на децата си и на всички онези, които останаха непоколебими в подкрепата си към мен. Чувствам се спокоен, знаейки, че най-накрая постигнах това. 6 години по-късно съдебните заседатели ми върнаха живота. Наистина съм смирен."



Преди време Джони Деп заяви в свое интервю: “Това е златна възможност за мен да правя това, което искам от години. Да правя филмите и киното, които искам, без никакви ограничения и да не е необходимо да участвам единствено във филми с бюджет от 300 милиона”.

Финансовите анализатори са на мнение, че новата кариера на актьора всъщност ще трябва да започне буквално от нулата.

По време на процеса от 2020-а година в съда бе оповестено, че той е изкарал близо 400 милиона долара. Те обаче били похарчени за имоти, наркотици, пиене и странности като това да изпрати в космоса останките на неговия любим писател Хънтър С. Томпсън - нещо, което му струвало 4 милиона долара.

Сега Деп се надява да успее да си върне бляскавата кариера, която достигна дъното, след като му се наложи да се откаже от участие във филма Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore.



Според ПР експерти обаче за Амбър Хърд няма да има връщане назад към киното, особено след петицията, която бе подета онлайн против нейното участие във филма “Аквамен 2”.

Тя също излезе с изявление до медиите, след оповестяването на присъдата:

"Разочарованието, което изпитвам днес, е неописуемо. Сърцето ми е съкрушено, че планината от доказателства все още не беше достатъчна, за да се изправя срещу непропорционалната сила и влияние на бившия ми съпруг. Още повече съм разочарована от това какво тази присъда означава за останалите жени. Това е пълен провал. Това решение ни връща във времената, когато осмелилата се да говори жена може да бъде публично посрамена и унижена. Тази присъда отхвърля идеята, че насилието срещу жени трябва да бъде приемано сериозно".

Припомняме, че Джони Деп заведе иск срещу бившата си съпруга за 50 милиона долара заради статия във "Washington Post" от 2018 г., в която тя се е нарекла "публична фигура, представляваща домашно насилие", и с което оклевети актьора и го накара да загуби множество ангажименти в Холивуд. Хърд заведе контра иск за 100 милиона долара за клевета заради изявления на адвокат на Деп, който нарече нейните твърдения "измама".